Najave 27. rujna 2024.

Skradin, Drniš i Bilice ovaj vikend nude jela po 6 eura!

TASTE LIKE... SKRADIN, DRNIŠ, BILICE
Taste like... Skradin, Drniš, Bilice
foto: Facebook @Turistička zajednica Grada Skradina
Drugo izdanje događanja Taste like... Skradin, Drniš, Bilice održava se od danas do nedjelje 29. rujna, a moći će se kušati vrhunska jela od tradicionalnih lokalnih namirnica po povoljnim cijenama

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, Turističke zajednice Skradin, Drniš i Bilice nastavljaju s udruženim projektom Taste like... Skradin, Drniš, Bilice. Ovogodišnje izdanje ovog hit gastro događanja počelo je danas u Skradinu (na Trgu Male Gospe), a nastavlja se sutra, u subotu 28. rujna u Drnišu (na Trgu Poljana) i završava u nedjelju 29. rujna u Bilicama (na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju).

Posjetitelji mogu kušati ukusne delicije spravljene od lokalnih namirnica, kombiniranih s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih glazbenika i DJ-a.

festival skradinskog rižota Možda vas zanima... Počinje 1. Skradinski festival rižota i načina života! Najave

TASTE LIKE... SKRADIN, DRNIŠ, BILICE | Author: Facebook @Turistička zajednica Grada Skradina Taste like... Skradin, Drniš, Bilice foto: Facebook @Turistička zajednica Grada Skradina

Tko kuha? Što se jede?

Manifestacija Taste like... Skradin, Drniš, Bilice zamišljena je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za pojedino podneblje. Za ovogodišnje kombinacije okusa zaduženi su naš lokalni chef Dino Bebić te gostujući Vedran Stojanac.

Na meniju će se tako naći po dva jela specifična za Skradin, Drniš i Bilice, i to na sve tri lokacije pa će posjetitelji moći birati između arančina od telećeg rižota s pjenicom od češnjaka, pidoća u šalši s bobom i domaćom palentom te gnuda od svježeg sira s pršutom i kaduljom, s potpisom Dina Bebića i presane sporo kuhane svinjske oglavine u aromatičnim krušnim mrvicama i kremastoj krumpir salati, filea jadranske skuše u vučenom tijestu s kremom od krumpira, mladog špinata i umaka od češnjaka te raguu od fazana s korjenastim povrćem, domaćom tjesteninom i ribanim zrelim sirom, s potpisom Vedrana Stojanca.

Pristupačne cijene jela od 6 eura

Sva jela će se prodavati po pristupačnoj cijeni od 6 eura. Svih 6 jela moći će se isprobati svakoga dana na drugoj lokaciji, a uz ove delicije nudit će se i vrhunska vina lokalnih vinara. Uz dobru spizu i vino, neizostavan je i glazbeni program.

Sredinom rujna Skradin je bio domaćin 1. Skradinskog festivala rižota i načina života, koji je u ovaj pitoreskni gradić privukao brojne posjetitelje, prije svega ljubitelje fine hrane, pa ne sumnjamo da će tako biti i na drugom izdanju manifestacije Taste like... Skradin, Drniš, Bilice. I to ne samo danas u Skradinu, već i sutra u Drnišu te u nedjelju u Bilicama!

TASTE LIKE... SKRADIN, DRNIŠ, BILICE | Author: Facebook @Turistička zajednica Grada Skradina Kušat će se i vrhunska lokalna vina foto: Facebook @Turistička zajednica Grada Skradina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.