Najave 13. rujna 2024.

Počinje 1. Skradinski festival rižota i načina života!

festival skradinskog rižota
U Skradinu danas počinje Skradinski festival rižot i načina života
foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL; Press
Sjajno tradicionalno jelo skradinskog kraja, skradinski rižot, dobilo je svoj festival koji se danas i sutra održava u Skradinu

Tko još nije čuo za skradinski rižot? To divno tradicionalno jelo dalmatinskog zaleđa od najmekšeg mesa, koje je savršena domaća hrana za utjehu?! Istina, za pripremu skradinskog rižota potrebno je puno vremena, a tima i strpljenja, no isplati se! Svatko tko ga je jednom kušao, želi ga jesti ponovo, i ponovno...

skradinski rizot tanjur.jpg Možda vas zanima... Skradinski rižot: Recept za vjerojatno najslavnije hrvatsko jelo None

Za ljubitelje fine hrane

Odlična vijest stiže nam iz Skradina - skradinski rižot dobio je svoj festival! Prvi Skradinski festival rižota i načina života počinje danas i traje još sutra u subotu, a posjetiteljima obećaje neodoljive okuse tradicije, ali i dobru zabavu.

U srcu Skradina, danas i sutra, 13. i 14. rujna, kiši i lošem vremenu unatoč, okupit će se ljubitelji fine hrane, vrsni kuhari koji će svoje umijeće pokazati kroz autohtone specijalitete, ali i inovativne recepte na temu rižota, vinari te svi željni dobre zabave i nezaboravnog doživljaja.

Festival skradinskog rižota | Author: Press Program prvog Skradinskog festivala rižota i načina života foto: Press

Glavna zvijezda je skradinski rižot

Uz gastronomsku ponudu, uvertira Skradinskom festivalu rižota i načina života bit će dva stručna panela koji se održavaju danas, u petak 13. rujna u prvom dijelu dana (od 11 do 13 sati). O tradicionalnoj gastronomiji i aktualnoj potražnji, te o enološkim raznolikostima Hrvatske govorit će priznati stručnjaci u Scardona Parku.

Drugi dio dana rezerviran je za svečano otvaranje Skradinskog festivala rižota na Trgu Male Gospe u 18 sati. Zvijezda kulinarskog programa svakako je čuveni skradinski rižot koji će uz prigodan kulturno-umjetnički i glazbeni program te sajam vinara i gostiju Festivala, biti glavni pokretač događanja tijekom petka.

Možda vas zanima... Mislili smo da se u Skradin ide samo zbog Nacionalnog parka Krka Recenzije

Rižot cooking show - od Istre do Dalmacije

Gastronomsku ponudu obogatit će i vrsni kuhari iz raznih dijelova Hrvatske koji će u subotu, 14. rujna u večernjim satima okupirati Trg Male Gospe. Rižot cooking show okupit će iskusne chefove koji će pripremati originalne rižote i varijacije istih; od Istre i mirisa tartufa do dalmatinskih specijaliteta i mirisa žižula.

Kako bi dodatno uveličali ovaj prvi festival rižota u Hrvatskoj, od petka do nedjelje, 13 do 15. rujna, skradinski ugostitelji će i u svojoj ponudi svakodnevno imati razne vrste rižota.

Skradinski festival rižota i načina života u večernjim satima subote završit će koncertom hrvatske glazbene dive Jasne Zlokić u 21 sat.

Festival skradinskog rižota | Author: Press Skradinski festival rižota i načina života foto: Press Skradinski rižot Možda vas zanima... Otkrili smo tajnu kultnog skradinskog rižota! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.