Najave 19. prosinca 2022.

Slavljeničke kreacije koje bude sva osjetila

Le Premier
Rođendanski meni hotela Le Premier foto: Le Premier
gastro postao gastro.24sata.hr
Hotel Le Premier Boutique proslavio je peti rođendan, a u svom restoranu priređuje poseban novogodišnji doček za koji je chef Dalibor Karlović osmislio poseban meni od osam sljedova

Luksuzni zagrebački hotel s pet zvjezdica, Le Premier Boutique, svečanom večerom s raskošnim menijem proslavio je svoj peti rođendan. Za organizaciju poslovnih domjenaka, proslava, gala večera ili drugih društvenih događanja tu je restoran hotela Le Premier - njegova okosnica i mjesto gdje se gastronomska izvrsnost gradi na strasti executive chefa Dalibora Karlovića prema namirnicama i užitku pripremanja hrane.

Upravo ovdje održana je i rođendanska proslava hotela Le Premier, a za tu prigodu chef Dalibor Karlović pripremio je degustacijski meni u osam sljedova, uparen s vrhunskim vinima po odabiru sommeliera Matka Damijanića.

 | Author: Le Premier Hotel Le Premier Boutique večerom od 8 sljedova proslavio je rođendan foto: Le Premier

Za početak, 40-ak uzvanika uživalo je u domaćoj focaccii s domaćim maslinovim uljem i maslacem od začinskog bilja nakon čega je poslužen carpaccio od istarskog goveda s plodom kapara i ukiseljenom ciklom te čaša malvazije vinarije Benvenuti.

Uslijedila je krem juha od pečenog krumpira i češnjaka uz vino Erdoro Blend One, a zatim otvorene lazanje s raguom od volovskog repa i mozzarella di bufala, posluženi uz Pošip Stina. Za kraj slanog dijela menija posluženo je sous vide coquelete pile s džemom od crvenog kupusa i roladom od pancete te briochea s pilećim jusom, popraćeno crnim pinotom vinarije Krauthaker. Posljednja dva slijeda bila su desertna, a slastica nazvana Čokolada i malina bila je pravi doživljaj za oči i nepce.

 | Author: Le Premier Vrhunska kreacija chefa Dalibora Karlovića foto: Le Premier

Iznenađenje večeri bio je stand-up nastup poznatog komičara Gorana Vugrineca. Direktor hotela Goran Babin zahvalio je svim gostima na dolasku te istaknuo kako poslovanje hotela ide odlično te su najave za ovaj Advent iznad očekivanja.

 | Author: Le Premier Ugodan ambijent restorana Le Premier foto: Le Premier

Također, najavljena je i posebna gala novogodišnja večera tijekom koje će gosti uz vrhunsku hranu i vina dočekati 2023. godinu. Chef Dalibor Karlović za tu je prigodu osmislio prigodni meni od sedam sljedova, uz koji je moguće odabrati i wine pairing. Na meniju će se tako za početak naći amuse bouche, potom consomme juha od goveđeg repa s domaćom punjenom tjesteninom, nakon toga i punjena tjestenina s mesom pjetlića i kremastom mrkvom.

 | Author: Le Premier U resoranu Le Premier pripremaju uistinu posebnu gala večeru s osam sljedova za doček nove 2023. godine foto: Le Premier

Slijedi file bakalara pečen u maslacu s mousseom od šafrana, a potom i mesno glavno jelo – janjetina sous vide s tartufima, pireom od šumskih gljiva, sotiranim vrganjima i jusom od janjetine. Nakon toga gosti će se zasladiti desertom iznenađenja prigodno nazvanim Sweet Le Premier 2023., a potom slijede i slatki mali zalogajčići, petit fours. Cijena menija od sedam sljedova je 115 eura po osobi, a ako se gost odluči i za uparivanje s vinima tada ona iznosi 40 eura više.

Možda vas zanima... III. Tjedan talijanske kuhinje u svijetu Najave
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.