Luksuzni zagrebački hotel s pet zvjezdica, Le Premier Boutique, svečanom večerom s raskošnim menijem proslavio je svoj peti rođendan. Za organizaciju poslovnih domjenaka, proslava, gala večera ili drugih društvenih događanja tu je restoran hotela Le Premier - njegova okosnica i mjesto gdje se gastronomska izvrsnost gradi na strasti executive chefa Dalibora Karlovića prema namirnicama i užitku pripremanja hrane.
Upravo ovdje održana je i rođendanska proslava hotela Le Premier, a za tu prigodu chef Dalibor Karlović pripremio je degustacijski meni u osam sljedova, uparen s vrhunskim vinima po odabiru sommeliera Matka Damijanića.
Za početak, 40-ak uzvanika uživalo je u domaćoj focaccii s domaćim maslinovim uljem i maslacem od začinskog bilja nakon čega je poslužen carpaccio od istarskog goveda s plodom kapara i ukiseljenom ciklom te čaša malvazije vinarije Benvenuti.
Uslijedila je krem juha od pečenog krumpira i češnjaka uz vino Erdoro Blend One, a zatim otvorene lazanje s raguom od volovskog repa i mozzarella di bufala, posluženi uz Pošip Stina. Za kraj slanog dijela menija posluženo je sous vide coquelete pile s džemom od crvenog kupusa i roladom od pancete te briochea s pilećim jusom, popraćeno crnim pinotom vinarije Krauthaker. Posljednja dva slijeda bila su desertna, a slastica nazvana Čokolada i malina bila je pravi doživljaj za oči i nepce.
Iznenađenje večeri bio je stand-up nastup poznatog komičara Gorana Vugrineca. Direktor hotela Goran Babin zahvalio je svim gostima na dolasku te istaknuo kako poslovanje hotela ide odlično te su najave za ovaj Advent iznad očekivanja.
Također, najavljena je i posebna gala novogodišnja večera tijekom koje će gosti uz vrhunsku hranu i vina dočekati 2023. godinu. Chef Dalibor Karlović za tu je prigodu osmislio prigodni meni od sedam sljedova, uz koji je moguće odabrati i wine pairing. Na meniju će se tako za početak naći amuse bouche, potom consomme juha od goveđeg repa s domaćom punjenom tjesteninom, nakon toga i punjena tjestenina s mesom pjetlića i kremastom mrkvom.
Slijedi file bakalara pečen u maslacu s mousseom od šafrana, a potom i mesno glavno jelo – janjetina sous vide s tartufima, pireom od šumskih gljiva, sotiranim vrganjima i jusom od janjetine. Nakon toga gosti će se zasladiti desertom iznenađenja prigodno nazvanim Sweet Le Premier 2023., a potom slijede i slatki mali zalogajčići, petit fours. Cijena menija od sedam sljedova je 115 eura po osobi, a ako se gost odluči i za uparivanje s vinima tada ona iznosi 40 eura više.