Najave 20. ožujka 2024.

Slavni chefovi u Rovinju će pričati o važnim temama u gastronomiji i ugostiteljstvu

Weekend Food Festival
Na Weekend Food Festival stiže i omiljeni chef Hrvoje Zirojević
foto: Weekend Food Festival
U rovinjskoj Staroj tvornici duhana od 19. do 21. travnja okupit će se brojni chefovi iz Hrvatske, okolnih zemalja i ostatka svijeta na trećem izdanju Weekend Food Festivala

Rovinjska Stara tvornica duhana od 19. do 21. travnja postat će se gastronomsko središte regije gdje će se okupiti svi kojima su hrana i piće - poziv, posao ili strast. Festival je to na kojem se otvaraju važne teme ugostiteljske i gastronomske scene, susreću domaći i svjetski chefovi, okupljaju sve industrije koja je hrana sastavni dio, te uživaju svi oni koji na jednom mjestu vole dobru hranu i još bolju zabavu.

Ovogodišnji program Weekend Food Festivala najavljuje brojna domaća i svjetska imena, od chefova do stručnjaka iz područja vina,rakija, šampanjaca, kave, maslinovih ulja i ostalih delicija.

Weekend Food Festival Možda vas zanima... Imamo detalje programa 3. Weekend Food Festivala Najave

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival David Skoko foto: Weekend Food Festival

Ide li gastronomska scena nizbrdo?

Ovogodišnji Weekend Food Festival otvorit će dva mlada hrvatska chefa koji su svoje vještine brusili na praksama u nekim od najpoznatijih svjetskih restorana, Matija Bogdan i Ante Udovičić, a nakon njih važno pitanje Ide li gastronomska scena nizbrdo postavit će se chefu Davidu Skoki, vlasnici restoran Tač, Vesni Miletić te Hrvoju Zirojeviću, chefu splitskog Dvora.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Paul Ivić foto: Weekend Food Festival

U Rovinj stiže i Paul Ivić, austrijski chef hrvatskih korijena, čiji bistro Tian u Beču nosi zelenu Michelinovu zvjezdicu koja se dodjeljuje vegetarijanskim i veganskim restoranima. Uz Ivića, nastupit će i Maistrin korporativni kulinarski direktor Jeffrey Vella, te kolumbijski chef sa slovenskom adresom Leonardo Fonseca.

ante udovičić Možda vas zanima... Ante Udovičić: "U ovom poslu bez žrtve nema uspjeha!" Najave

Zašto Slovenci to rade bolje?

S obzirom na svoj regionalni značaj, Weekend Food Festival odgovorit će i na pitanja Zašto Slovenci to rade bolje, te kako je Fenomen Beograda postao poznat u regiji, ali i šire.

Tema koja će zasigurno potaknuti diskusiju publike je Njegovo veličanstvo konobar, na kojoj će uz Matu Jankovića pitanja o statusu i budućnosti ovog zanimanja odgovoriti dekan Aspire Alen Jerkunica, Ivan Jug iz Noela, jedan od najpriznatijih sommeliera u Hrvatskoj te Davor Bienenfeld, vlasnik Izakaye koji će ujedno demistificirati zašto su azijski restorani toliko popularni.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Očekuju nas i brojne zanimljive radionice i masterclassevi foto: Weekend Food Festival Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Velika stručnjakinja Maria Paola Gabusi vodit će degustaciju maslinovih ulja foto: Weekend Food Festival

Brojne zanimljive radionice

Kao i prijašnjih godina, program Weekend Food Festivala, osim predavanja i panela, ima i brojne showcooking i masterclass radionice, pa će posjetitelji o tome slušati i kušati vrhunske šampanjce Moët & Chandon, autentični istarski ocat NOTA, Tikveš vina i Hennessy cognac, ali i degustirati maslinova ulja s jednom od najboljih regionalnih stručnjakinja Mariom Paolom Gabusi.

Weekend Food Market - otvoren za sve

Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je i na Weekend Food Marketu koji će tijekom ova tri dana biti otvoren za sve posjetitelje koji žele uživati u lokalnim specijalitetima i autohtonim jelima, ali i dobroj zabavi. Po prvi puta na Weekend Food Festival dolaze Ante Pižić i Alen Bibich koji će pripremati autentičan skradinski rižot.

Weekend Food Festival Možda vas zanima... Weekend Food Festival odgovara na pitanje "Zašto Slovenci to rade bolje?" Najave

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Posjetitelje očekuje i besplatni Weekend Food Market foto: Weekend Food Festival

Organizatori najavljuju Istarski party uz Alena Vitasovića, dok će u subotu nastupiti Neno Belan. Ipak, svi oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na masterclassovima i showcooking radionicama trebat će festivalske kotizacije koje su dostupne na web stranicama Festivala.

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Cijeli program potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja! Ulaznice osigurajte na www.weekendfoodfestival.com, a sve novosti možete pratiti i na službenim FB i IG kanalima.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.