Najave 08. veljače 2024.

Imamo detalje programa 3. Weekend Food Festivala

Weekend Food Festival
Chefovi Mate Janković, Katarina Vrenc i Matija Bogdan foto: Weekend Food Festival
gastro postao gastro.24sata.hr
Treće izdanje Weekend Food Festivala u Rovinju održat će se od 19. do 21. travnja. Stižu chefovi i i chefice iz Hrvatske Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i chefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc, gost iz Austrije Paul Ivić, Slovenac Janez Bratovž i drugi

Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit će ovogodišnji Weekend Food Festival.

Rovinjska stara Tvornica duhana će tako od 19. do 21. travnja ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival | Author: Tomo Ricov, David Flam, Boris Kovaček

Glavna tema su izazovi na gastro sceni

Ovogodišnji Weekend Food Festival usredotočit će se na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, odnosno na temeljne vrijednosti koje će doprinijeti njezinoj kvaliteti.

"Odlučili smo pozvati vrhunske stručnjake iz svijeta i regije kako bismo otvoreno raspravljali o stvarnim problemima s kojima se gastronomska scena suočava. Želimo potaknuti dijalog o povezanosti gastronomije s poljoprivredom, distribucijom i trgovinom te pridonijeti razvoju kvalitetnije gastronomske scene", izjavio je Tomo Ricov, direktor programa festivala i istaknuo važnost gastronomije kao ključnog segmenta turizma za hrvatsku ekonomiju.

Weekend Food Festival | Author: Stiže Paul Ivić Weekend Food Festival | Author: Tomo Ricov, David Flam, Boris Kovaček

Stiže i slavni Paul Ivić

Svoj dolazak u Rovinj potvrdili su brojni domaći i regionalni chefovi, među kojima je i Janez Bratovž, legenda slovenske kulinarske scene, Paul Ivić, chef jednog od rijetkih vegetarijanskih restorana s Michelin zvjezdicom te Filip Ćirić, chef beogradskog restorana Homa. Dolazak su potvrdili i vodeći hrvatski chefovi Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i chefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc te vlasnik hotela, restorana i vinarije Boškinac Boris Šuljić.

Weekend Food Festival | Author: Janez Bratovž

Cjelokupni program festivala bit će objavljen uskoro, a očekuju se i brojna druga imena kroz bogat program. Osim vrhunskih jela i pića, ovogodišnji Festival više će naglasiti i druge segmente industrije poput Weekend Food Marketa, na kojem će se naći bogata gastronomska ponuda, kao i show cooking radionice, a novost je da će ovaj dio festivala biti otvoren za sve posjetitelje.

Weekend Food Festival nije samo gastronomsko događanje, već i platforma koja spaja ljude sa zajedničkom strašću prema okusima i doživljajima, te osim prilike za educiranje i degustiranje, posjetitelji će tijekom tri dana festivala uživati u odličnoj zabavi i povezivanju, i to sve u srcu Rovinja.

Weekend Food Festival | Author: David Skoko

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.