Showcooking radionice, food market s jedinstvenom ponudom, predavanja i masterclassovi, poznati chefovi, proizvođači i stručnjaci iz područja hrane, pića i ugostiteljstva obilježit će ovogodišnji Weekend Food Festival.
Rovinjska stara Tvornica duhana će tako od 19. do 21. travnja ponovno biti središte okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u širokom smislu riječi, a najveća novost je da će dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.
Glavna tema su izazovi na gastro sceni
Ovogodišnji Weekend Food Festival usredotočit će se na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, odnosno na temeljne vrijednosti koje će doprinijeti njezinoj kvaliteti.
"Odlučili smo pozvati vrhunske stručnjake iz svijeta i regije kako bismo otvoreno raspravljali o stvarnim problemima s kojima se gastronomska scena suočava. Želimo potaknuti dijalog o povezanosti gastronomije s poljoprivredom, distribucijom i trgovinom te pridonijeti razvoju kvalitetnije gastronomske scene", izjavio je Tomo Ricov, direktor programa festivala i istaknuo važnost gastronomije kao ključnog segmenta turizma za hrvatsku ekonomiju.
Stiže i slavni Paul Ivić
Svoj dolazak u Rovinj potvrdili su brojni domaći i regionalni chefovi, među kojima je i Janez Bratovž, legenda slovenske kulinarske scene, Paul Ivić, chef jednog od rijetkih vegetarijanskih restorana s Michelin zvjezdicom te Filip Ćirić, chef beogradskog restorana Homa. Dolazak su potvrdili i vodeći hrvatski chefovi Ante Udovčić, David Skoko, Mate Janković, Danijel Đekić, kao i chefice Ivana Bekavac i Katarina Vrenc te vlasnik hotela, restorana i vinarije Boškinac Boris Šuljić.
Cjelokupni program festivala bit će objavljen uskoro, a očekuju se i brojna druga imena kroz bogat program. Osim vrhunskih jela i pića, ovogodišnji Festival više će naglasiti i druge segmente industrije poput Weekend Food Marketa, na kojem će se naći bogata gastronomska ponuda, kao i show cooking radionice, a novost je da će ovaj dio festivala biti otvoren za sve posjetitelje.
Weekend Food Festival nije samo gastronomsko događanje, već i platforma koja spaja ljude sa zajedničkom strašću prema okusima i doživljajima, te osim prilike za educiranje i degustiranje, posjetitelji će tijekom tri dana festivala uživati u odličnoj zabavi i povezivanju, i to sve u srcu Rovinja.