Najave 17. ožujka 2023.

Slavni danski chef Rasmus Munk u Rovinju će pričati o aktualnoj temi - održivosti

Chef Rasmus Munk
Chef Rasmus Munk foto: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što je prošle godine posjetio Istru, chef Rasmus Munk u svoj restoran Alchemist u Kopenhagenu u jedan slijed uveo je novu namirnicu - istarski tartuf

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Weekend Food Festivalu i Istri, jedan od najpriznatijih svjetskih chefova, Rasmus Munk iz kopenhaškog restorana Alchemist, ponovno stiže u Rovinj. Uz chefa Munka, na pozornici Weekend Food Festivala pričat će, ali i kuhati neka od najvažnijih svjetskih imena poput Dabiza Munoza, Simona Rogana, Eric Vildgaarda, Ane Roš, Ricarda Camarene i Franca Pepea - poznatog lica Netflix serijala 'Chef’s Table: Pizza'.

 

weekend food festival Možda vas zanima... Odlična vijest baš na Svjetski dan pizze: U Rovinj stiže slavni Franco Pepe! Najave

 

Ovim renomiranim kulinarskim zvijezdama pridružit će se nimalo manje impresivna domaća postava renomiranih chefova: Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey Vella i David Skoko. Na prošlogodišnjem Weekend Food Festivalu chef Rasmus Munk sve je posjetitelje virtualno proveo kroz svoj restoran Alchemist, a kako se za mjesto u ovom restoranu ponekad čeka i godinama, bilo je to i više nego jedinstveno iskustvo. Iako nije uspio biti uživo na pozornici festivala, jer poznati restoran u Kopenhagenu tu subotu nije mogao raditi bez njega, poznati Danac došao je već sljedećeg dana i s obitelji uživao u Istri, gdje je posjetio i brojne lokalne proizvođače.

 | Author: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto Tim restorana Alchemist foto: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto

Upravo nakon tog posjeta Istri, na jednom od njegovih menija završio je i istarski tartuf, jer je u ovoj iznimnoj namirnici prepoznao kvalitetu na svjetskom nivou.

Ove godine, Rasmus Munk će na WFF-u će uživo govoriti na pozornici i to o jednoj od glavnih tema ovogodišnjeg Festivala, ali i kulinarske scene općenito. Održivost, ne samo u kontekstu hrane i okoliša, već i ljudskog faktora bez kojega restoranska scena ne može opstati, za brojne chefove diljem svijeta postala je najveći izazov.

 | Author: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto Chef Rasmus Munk foto: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto

Dotaknut će se i jedinstvenog koncepta svog Alchemista, jer kad se radi o najambicioznijim kuhinjama na svijetu, ovaj restoran je pri samom vrhu. Gastronomsko iskustvo u Alchemistu osmišljeno je kao drama od 5 činova tijekom koje se događa gotovo 50 impresija, ne isključivo okusa i mirisa, već i vizualnih te zvučnih kreacija.

Osim vrhunskih chefova i stručnjaka, ove godine posjetitelje festivala očekuju i zanimljiva predavanja i paneli s regionalnim liderima prehrambene industrije na kojima će se pričati o najvažnijim temama u sektoru retaila. Nakon diskutiranja uslijedit će i degustiranje, čemu će svakako doprinijeti i food court na kojem će se predstaviti brojni domaći restorani i ugostitelji.

Tijekom dana održat će se i brojni masterclassovi te show cooking nastupi, koji će zadovoljiti sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela. Predstavit će se i brojni izlagači sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima, kavama, vrhunskim pivama i pićima. Raznolike delicije i široku ponudu pića pratit će i dobra zabava, pa će se glazbene večeri spojiti s hranom, a u petak nas očekuje Pizza party.

 | Author: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto Chef Rasmus Munk foto: Soeren Gammelmark/Gammelmarkphoto

 

Ana Roš Možda vas zanima... U Rovinj se vraća Ana Roš, a stižu i druge zvijezde Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.