SOL, omiljeni restoran Mate Jankovića prošao je nekoliko faza. Sve je počelo u prostoru nekadašnjeg Maraschina odakle se SOL nakon samo par mjeseci preselila u prostor Gradske kavane.
Tamo je ovaj restoran odista narastao i ostao sve do proljeća ove godine, kada je pak preselio u obližnji prostor nekadašnjeg Rougemarin Cityja. A nekoliko mjeseci nakon ulaska u novi prostor, stigla je još jedna novost - SOL ima novu cheficu, mladu i talentiranu Hanu Čović.
Kulinarsko znanje stekla na sisačkom Kul IN-u
Hana je inače završila kulinarstvo na institutu Kul IN u Sisku, i još prije diplome zaposlila se u zagrebačkom lokalu SOL tapas na hrvatski Mate Jankovića. započela je kao kuharica, došla do pozicije sous chefa, a u istom lokalu usavršila je i svoje slastičarsko znanje pod mentorstvom Petre Jelenić. Potom je Hana otišla iz Soli da bi se nedavno vratila, i to na poziciju chefice.
"Upoznajte našu šeficu kuhinje – Hanu Čović. Hana je u Sol došla kao kuharica, ali je svojim radom, strašću i mirnoćom u kaosu servisa vrlo brzo napredovala do pozicije sous chefa. Nakon toga širi vidike i odlazi u fine dining svijet, gdje dodatno brusi tehniku, osjećaj za detalje i igru okusa.
Danas nam se vraća u Sol i preuzima kuhinju kao chef. Riječ je o mladoj, fokusiranoj i nevjerojatno talentiranoj chefici, koja jednako voli red, lokalne namirnice i tanjure koji pričaju priču...", poručuju iz Soli.
Tako mlada, a već ju je zamijetila struka
Inače, Hana je danas primila prestižnu stipendiju Raise The Bar, a u studenome prošle godine dobila je pak stipendiju inicijative Mediterranean Women Chefs. Svoj prvi samostalni meni u lokalu SOL Hana će predstaviti u siječnju. Jedva čekamo!