Najave 16. listopada 2018.

"Stajun od lumblije": Najpopularniji kolač Vele Luke!

foto: Vela Luka tourist board
gastro postao gastro.24sata.hr
Turistička zajednice općine Vela Luka ovim putem vas želi obavijestiti o nadolazećoj gastro manifestaciji "Stajun od lumblije" koja se u ovom opjevanom mjestu održava od 16. do 19. listopada.

"Ovom manifestacijom želimo promovirati stoljetnu tradiciju vezanu uz izradu kolača Lumblije koji se pravi uoči blagdana Svih svetih. Lumblija nije samo kolač, to je cijela priča koja govori o tradicionalnom okružju i načinu života otočana, koji na Dušni dan dijele lumbliju s prijateljima i rodbinom u sjećanje na voljene koji su umrli. Lumblija se prema recepturi prenosi s koljena na koljeno a izrađuje se od sastojaka koji se počinju prikupljati u jesen: badem, orah, suhice (grožđice), mirodije i varenik."

 | Author: Promo foto: Promo

Kao centralni događaj ove četverodnevne manifestacije natjecanje je za izbor "Zlatne lumblije", koji se održava u četvrtak, 18. listopada, 2018. od 17.00 do 19.00 sati. Pored 30-ak natjecatelja koje će ocjenjivati stručni žiri, predstavit će se receptura i sama izrada lumblije, lokalni OPG-ovi predstavit će svoju ponudu autohtonih proizvoda, a sve će biti začinjeno kulturno umjetničkim programom.

 | Author: Vela Luka tourist board foto: Vela Luka tourist board
Za sve dodatne informacije i potvrdu dolaska možete se obratiti putem maila na: tzo-vela-luka@du.t-com.hr; barbara.mirosevic@velaluka.hr, ili telefonom 020/813 619.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.