Najave 18. prosinca 2023.

Sve je spremno za božićno izdanje PLACe Marketa!

PLACe Market - zimsko pop up izdanje
PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog petak ljubitelji kvalitetnom street fooda uživat će na Dolcu, na posebnom pop up izdanju PLACe Marketa, događanja koje za cilj imat oživjeti gradske tržnice i ponuditi autentičan street food

Nakon vrlo uspješne ljetne i jesenske sezone projekta PLACe Market koji se održavao svakog petka na zagrebačkom Dolcu, a koji je okupljao neke od najboljih domaćih restorana i chefova, PLACe Market se vraća u petak 22. prosinca na Dolac u zimskom pop-up izdanju. Chefovi već polako pripremaju svoje specijalitete za petak, a posjetitelji ih jedva čekaju kušati.

Projekt je pokrenut ove godine u predsezonskim mjesecima na splitskom Pazaru, nakon čega je stigao i na najpoznatiji hrvatski plac - Dolac, gdje je u samo nekoliko tjedana stekao ogromnu posjećenost i obožavanost domaće publike, ali i mnogih turista. PLACe Market zamišljen je kao streetfood događanje koje za cilj ima revitalizirati gradske tržnice i pretvoriti ih u glavno mjesto okupljanja i druženja. Nakon što kumice isprazne svoje klupe na tržnicama, svaki petak od 18 sati preuzimaju ih poznati, nagrađivani domaći chefovi i uvaženi restorani koji na njima pripremaju brojne specijalitete u streetfood varijantama po pristupačnim cijenama.

 | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press

U prijašnjim izdanjima tako smo na Dolcu imali prilike probati specijalitete koje su pripremali Al Dente, Broom44, Sopal, RougeMarin, Gastronomadi, ResTač, Al Dente, Poke Poke, Sopal, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Bistro Apetit by Marin Rendić, chef Mario Mihelj i mnogi drugi koji su među prvima prepoznali ovaj projekt kao revolucionaran te imali hrabrosti suprotstaviti se trendovima i pokazati kako i kod nas streetfood može biti mnogo više od samo burgera i kobasica.

 

PLACe Market Možda vas zanima... PLACe Market priprema posebno, božićno izdanje Najave

 

Popis izlagača na blagdanskom izdanju PLACe Marketa napokon je poznat, a sastoji se od 20 chefova i ugostitelja, od kojih je većina već ranije kuhala na Dolcu. Tako ćemo u petak uživati u raznim blagdanskim specijalitetima koje su pripremili chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit, ResTač, chef Mario Mihelj, Sopal i chefica Katarina Vrenc, Beštija, Poh, Bistro Točkica, Gastronomadi, Al Dente i chef Branko Kusovac, Meat the King, Vinkl, Ferdinand Knedle, Cunami, Amelie, OUI Chef by Vedran Stojanac, Takoyaki by chef Martino Zanelli Kovačić, Fritula by Krivi ljudi te Begs plant based kitchen.

 | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press

Osim izvrsne hrane i zanimljivih pića, organizatori nam pripremaju i brojna iznenađenja koja će Dolac pretvoriti u najljepšu i najfiniju božićnu idilu. PLACe Market će nakon pop-up izdanja uzeti zasluženu zimsku pauzu, ali ga možete ponovno očekivati već u proljetnim mjesecima u idućoj godini. Svakog sunčanog petka i u narednoj godini Tržnica Dolac bit će nezaobilazno mjesto, a organizatori najavljuju, osim u Splitu, dolazak PLACe Marketa u još nekoliko većih gradova diljem Hrvatske.

Christmas pop-up PLACe Market realiziran je uz podršku Hrvatske Turističke zajednice, Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba te partnera projekta Cockte, Metroa, Jamnice, Visa Premium PBZ Carda i NEXI-ja, Kotanyija i G3-ja.

 | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press  | Author: Press PLACe Market - zimsko pop up izdanje foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.