Najave 587 prikaza 08. prosinca 2018.

Svi na more: Vikendi bakalara restorana Rivica

Dejan Hren
Vikendi bakalara restorana Rivica najavljeni su ovog petka restoranu Tač u Zagrebu. U ugodnom društvu vlasnika Tača i izvrsnog poznavaoca struke, gospodina Dražena Lesice iz Rivice koja je smještena u Njivicama na Krku, vrijeme je proletjelo u trenu...

Posjetiti Krk i ne jesti u Rivici odavno više ne postoji kao opcija. Obitelj Lesica ovo je mjesto podiglo na maksimalnu razinu profesionalnosti, kvalitete i svega što je potrebno da se gost osjeća kao lord. Prije odlaska na zasluženi godišnji odmor, kao i svake godine pripremaju - Vikende bakalara. O čemu se radi, odlučili su nam pokazati dolaskom u goste, i to sa svojim namirnicama i kuharom.

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren

Bakalar je inače delikatesa koja se u restoranu Rivica (postoji od daleke 1934. godine) njeguje već 30 godina. Kako bi nas oborili s nogu, potrudili su se pripremivši pet sijedova. Nekako smo se borili s predjelom, za namazati i na žlicu (briljantna maneštrica), a kapitulaciju definitivno potpisali nakon njoka od buče s bakalarom, pikantnim čudom okupanim zlatnim krčkim maslinjakom. 

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren

A tek kombinacija fileta bakalara i gusje jetre!? I još sve to spareno s vinima gospodina Igora Ivanića s OPG-a Ivanić, pomno odabranih od strane vrhunskog sommeliera Željka Bročilovića Carlosa, koji je ubacio i pokoji bonus... Ako ste ikad smatrali bakalar dosadnom ribom pogodnom samo za na bijelo i "ono na žlicu", dopustite Rivici da ispravi tu nepravdu.

Bacite oko na meni koji vas očekuje na Krku i planirajte izlet. Stvarno vrhunska spiza!

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren  | Author: Dejan Hren Dejan Hren

Mali menu:
- za namazati - Bianco, picant (na domaći kruh)
- na žlicu - Bijelo s krumpirom / maneštrica

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren  | Author: Dejan Hren Dejan Hren

Blagdanski menu:
- za namazati - Bianco, picant (na domaći kruh)
- na žlicu - Bijelo s krumpirom / maneštrica / juha
- njoki - Buča i bakalar
- zezalice - Balotice / Pršut / Taquitosi / Tartuf
- za gušt - Svježi bakalar i Foie gras (cvjetača, fond, chuttney)
- na slatko - Frite jabuka čokolada

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren

Prosinac: vikend bakalara u Rivici:
- 7., 8. - petak / subota s prigodnom glazbom u vrijeme večere
- 9. - nedjelja s prigodnom glazbom u vrijeme ručka
- 13., 14., 15. - četvrtak / petak / subota s prigodnom glazbom u vrijeme večere
- 16. - nedjelja s prigodnom glazbom u vrijeme ručka
- 20., 21., 22. - četvrtak / petak / subota s prigodnom glazbom u vrijeme večere
- 23. - nedjelja s prigodnom glazbom u vrijeme ručka
- 24. - badnjak s prigodnom glazbom u vrijeme ručka

 | Author: Dejan Hren Dejan Hren

Iz Rivice vam poručuju:

"U ovih trideset godina pripremali smo najbolje od bakalara na veoma različite načine kako bi zadovoljili svačija nepca i obogatili dušu posebnim okusima i mirisima koje nam ova riba može pružati. Ono što nam bakalar pruža u prosincu jest spoj tradicije i blagdanskog ozračja okruženih modernim pristupom kuhinje restorana Rivice. Kako je svaka godina posebna, ni ove ne manjka iznenađenja."

Budite dio vikenda bakalara od 7. - 24.12.2018., popraćenog uz ugodnu glazbenu pozadinu i jela tradicionalnih recepata spravljenih na moderan način. Otvoreni smo svakog radnog dana od utorka do nedjelje od 12:00 do 22:00 h. Rezervirajte svoje mjesto pozivom na +385 51 846 101.

Vaša Rivica"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.