Najave 20. prosinca 2023.

Tara Thaller na EU Adventu kuha za Centar UNUO

Tara Thaller
Glumica Tara Thaller kuha na EU adventu foto: Instagram @tara.thaller
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz glumicu Taru Thaller kuhat će chef Rene Domanski, dok će njihov suparnici biti plesač i koreograf te Tarin dečko Mateo Cvenić i natjecateljica MasterChefa Sarah Mikulec

Na ovotjednom Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Duelu na Europskom trgu u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom kuhaju chef Rene Domanski i glumica Tara Thaller protiv MasterChef natjecateljice Sarah Mikulec te plesača i koreografa Matea Cvenića. Ovo je treći od pet gastro duela koji se svaki četvrtak u 17 sati održavaju u sklopu Adventa na Europskom trgu i u kojem osim kuhara i zvijezda u akciji mogu sudjelovati i posjetitelji.

 

Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Duel Možda vas zanima... Na EU Adventu poznati kuhaju u humanitarne svrhe Najave

 

Organizator Adventa na Europskom trgu organizira svake godine ovakve akcije, a ovaj projekt od početka zagrebačkog Adventa podržali su kuhanjem, natjecanjem i žiriranjem i javne osobe poput: Nikoline Pišek, Franke Batelić, Ivana Pažanina, Daria Zurovca, Damira Tomljanovića, Marca Cuccurina, natjecatelja MasterChefa Manuela Crnobrnje, Sare Biloš, gastro blogerica i influencerica Kasandre Draganić, Klare Petrović, bivših sudionika kulinarskih duela Jazz i Joška Šarić i drugih gastro novinara, članova centra UNUO te brojne publike.

Chef Mario Mandarić | Author: Novatv Chef Mario Mandarić foto: Novatv

EU Advent, Zvijezde kuhaju | Author: Sanjin Kaštelan EU Advent, Zvijezde kuhaju foto: Sanjin Kaštelan

Chef Noela, humanitarac Mario Mandarić, urednik je humanitarnog kuhanja Zvijezde kuhaju – Diners Club Cooking Duela na kojem poznate osobe kuhaju za posjetitelje i zajedno doniraju novac od prodanih jela u Centar UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada.

UNUO se godinama bavi ovom plemenitom misijom, no u ovoj su godini organizirali najveće europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon Europe i doveli u Zagreb 30 finalista pobjednika natjecanja iz 24 europske zemlje te tako ukazali na brojne sposobnosti osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu i radu.

EU advent, Zvijezde kuhaju | Author: Sanjin Kaštelan EU advent, Zvijezde kuhaju foto: Sanjin Kaštelan

Jela se mogu kupiti po cijeni od 7 eura. Posjetitelji kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Publika i žiri zajedno odabiru pobjednika duela. Program svakog četvrtka od 17 sati moderira omiljena Zagrepčanka, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal.

Ovog četvrtka 21. prosinca, kuhari i zvijezde kuhaju chicken bowl, jelo od marinirane piletine sa sushi rižom pripremljenom s mrkvom, ljubičastim lukom, soya sosom, majonezom od avokada i chillija te začinima. Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative "Together for Change" globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput ove serije blagdanskih gastro duela.

EU Advent, Zvijezde kuhaju | Author: Sanjin Kaštelan EU Advent, Zvijezde kuhaju foto: Sanjin Kaštelan EU advent, Zvijezde kuhaju | Author: Sanjin Kaštelan EU Advent, Zvijezde kuhaju foto: Sanjin Kaštelan

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.