Svake godine u studenome održava se Tjedan talijanske kuhinje u svijetu, manifestacija koju u Hrvatskoj organiziraju Talijanski institut za vanjsku trgovinu, talijanska kulinarska škola ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana i sisački Kulinarski Institut Kul IN.
Tijekom Tjedna talijanske kuhinje održat će se prigodni masterclass, kulinarsko natjecanje i razna edukativno-zabavna događanja. Naglasak ove godine upravo je na kulinarskom natjecanju, te iz Kul IN-a pozivaju sve kuhare da se prijave i uhvate priliku osvojiti stipendiju za školovanje u prestižnoj talijanskoj kulinarskoj školi ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.
RAVIOLI AL RADICCHIO ALLA GRIGLIA SU FONDUTA DI TALEGGIO
Kul IN
Natjecanje za (buduće) majstore talijanske kuhinje
"Ovo natjecanje potiče profesionalni razvoj, i pruža kuharima platformu da upoznaju međunarodne kolege, vježbaju profesionalnu komunikaciju i pokažu svoj kulinarski talent", poručuju iz Kul IN-a.
ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana
ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana.
Kako biti što bolji kuhar svakog dana
Natjecanje će se održati krajem studenoga u Kulinarskom Institutu Kul IN, a evo kako se prijaviti: Kandidati trebaju na mail info@kulinst.com poslati svoj životopis, motivacijsko pismo na temu: "Što me motivira da budem bolji kuhar svakoga dana" te video recept. Detalji o video receptu koji je potrebno snimiti bit će poznati do kraja kolovoza, no do tada je bi bilo dobro već poslati životopis i motivacijsko pismo.
Krajnji rok za prijave je 30. rujna. Detaljnije informacije o prijavi na natjecanje mogu se saznati na mail info@kulinst.com ili na telefon +385 44 538 880.
Kul IN
Kul IN
Kulinarski Institut Kul IN prva je međunarodna kulinarska škola u Hrvatskoj. Već više od desetljeća educira kuhare, slastičare i sommeliere i surađuje s prestižnim europskim školama, hotelima i restoranima. Najveće postignuće upravo su Kul IN polaznici koji dolaze iz više od 50 zemalja i mnogi od njih ostvaruju karijere u Michelin restoranima, kao vlasnici svojih objekata ili voditelji hotela.