Najave 10. svibnja 2021.

U Orijentu traje japanski tjedan. Isprobale smo sve slastice iz ponude

Orijent ovog tjedna u ponudi ima japanske slastice foto: MARIJANA ZLOMISLIĆ
gastro postao gastro.24sata.hr
Daleka putovanja možda nisu opcija, ali tu u priču simbolično uskače Orijent. Na njihovim terasama možeš isprobati šest japanskih slastica i dvije prikladne vrste sladoleda....

Topli (zasad) svibanjski tjedan Orijent je započeo u tonu Japana, s limitiranom edicijom japanskih slastica. Ova se privremena ponuda, koja traje do 16. svibnja, bazira na matchi, azuki grahu, rižinim kuglicama i sezamu. Svakako je gušt isprobati kombinacije okusa koje nisu uobičajene, osobito kada je u pitanju anko - pasta od crvenog azuki graha. 

Ova slatkasta pasta u sastavu je čak četiri slastice. Strawberry Mochi je kuglica punjena navedenom pastom i nadjevena svježom jagodom. Anmitsu je kombinacija raznovrsnog svježeg voća, paste, mochija te tamnog šećernog sirupa. Doryaki je izbor za ljubitelje palačinki, koje su "lijepljene" pastom, a u ponudi je i svojevrstan dvoslojan puding sa slojevima matche te čokolade i azuki graha, u kojem agar agar služi kao želatina. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Izuzev toga, u Orijentu ovog tjedna možeš isprobati i Matcha ponud cake, biskvitni kolač s aftertasteom zelenog čaja. Logično, cijela priča zaokružena je ljepljivim, trobojnim rižinim kuglicama na ražnjiću - Hanami Dango

U privremenoj su ponudi i dva sladoleda s japanskim štihom - kremasta, živopisna matcha s pastom od graha te vrlo ukusan sladoled od crnog sezama.

 | Author: Marijana Zlomislić Orijent ovog tjedna u ponudi ima japanske slastice; foto: foto: Marijana Zlomislić

Sve slastice iz edicije Orijent x Japan možeš isprobati na terasama u Petrinjskoj i u Maksimirskoj - ili naručiti putem Wolta. Cijene se kreću od 9 kuna, koliko koštaju palačinke s pastom od crvenog graha, do 19 kuna za Anmitsu miks s voćem. 

 

Možda vas zanima... Ljubitelje pistacije razveselit će nova ponuda Orijenta Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.