Najave 17. veljače 2021.

U pretprodaji je posljednja knjiga Anthonyja Bourdaina!

foto: Amazon
gastro postao gastro.24sata.hr
U travnju će posthumno biti objavljena posljednja knjiga Anthonyja Bourdaina, koju su dovršili i uredili njegovi bliski prijatelji i suradnici...

Svjetski putnik, kulinarski chef, gastro entuzijast i televizijski novinar Anthony Bourdain, tijekom života je proputovao veliki dio svijeta, a svoje je gastro doživljaje želio objaviti u knjizi  'World Travel: The Irreverent Guide'. Bourdain je na knjizi radio sa svojom asistenticom Laurie Woolever, ženom koja je ujedno i koautor njegove posljednje kuharice Apetiti. Nova Bourdainova knjiga kojoj se radujemo; Putovanja svijetom: Neformalni vodič, službeno će biti u prodaji od travnja ove godine.

Knjiga je vodič za neka od najfascinantnijih mjesta na svijetu, a možete samo zamisliti što je Bourdain vidio i doživio u svom životu da bi potom uložio u ovaj posao. Većina knjige napisana je dok je Bourdain još bio živ, tako da reflektira ono što je Bourdain zapravo vidio svojim očima i ono što je želio podijeliti sa svijetom. Dakle, iako ga je dovršila izdavačka kuća Woolever, u sadržaju još uvijek dominira Bourdainov glas i osobnost, kao i kontekst koji se temelji na njegovim vlastitim pričama i mislima, što ga čini uistinu posebnim, inspirativnim štivom.

 | Author: Amazon foto: Amazon

"Anthony Bourdain vidio je više mjesta i gradova od mnogih drugih", navodi se u opisu knjige. Putovanja su ga odvela iz skrivenih zakutaka njegovog rodnog New Yorka do plemenskog doma na Borneu, od kozmopolitskog Buenos Airesa, Pariza i Šangaja do prirodnih ljepota Tanzanije i zapanjujuće pustinjske samoće Prazne četvrti Omana - i mnogih drugih mjesta

U knjizi ćeš pronaći najbolje savjete o tome gdje večerati, što naručiti, na kojim mjestima odsjesti, u raznim dijelovima svijeta kamo je Bourdain za života kročio na svojim putovanjima. Na stranicama će biti i raznih eseja njegovih prijatelja, članova obitelji i drugih koji su utjecali na njegov život, uključujući jedan od Stevea Albinija gdje raspravlja o tome kako pronaći ukusnu i jeftinu hranu u Chicagu. Naslovnica prikazuje Bourdaina ispred pariškog kafića, a ostatak knjige također će biti ilustriran na sličan način. Ilustrator je Tony Millionaire, koji je uspio savršeno uhvatiti Bourdaina i njegova iskustva.

Dakle, evo knjige kojoj se radujemo, jer nas vodi na mjesta koja je Bourdain obožavao uz puno vrijednih savjeta gdje najbolje jesti i uživati u životu. Knjiga se može naručiti u pretprodaji preko Amazona za 32 dolara, otprilike 200 kuna, a na Kindleu će biti dostupna i kao audioknjiga po cijeni od 20 dolara.

 

Možda vas zanima... 7 manje poznatih činjenica o životu Anthonyja Bourdaina Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.