Najave 16. listopada 2023.

U Rovinj se vraćaju svjetske face iz svijeta gastronomije

Weekend Food Festival
Rasmus Munk foto: Weekend Food Festival
gastro postao gastro.24sata.hr
Na Svjetski dan hrane najavljeno treće izdanje Weekend Food Festivala u Rovinju od 19. do 21. travnja 2024. godine

Nakon uspješna prva dva izdanja, Weekend Food Festival će ponovno na tri dana, od 19. do 21. travnja 2024. postaviti Rovinj i Hrvatsku u središte svjetske gastronomske scene i okupiti sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od najboljih svjetskih chefova do stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva, ali i sve zaljubljenike u dobru hranu koji sa strašću istražuju svijet gastronomije.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival foto: Weekend Food Festival

Festival je postao sinonim za učenje, uživanje i povezivanje, pružajući priliku svim posjetiteljima da urone u bogatstvo i raznolikost gastronomske scene. Massimo Bottura, Franco Pepe, Rasmus Munk, Dabiz Muñoz, Ricard Camarena, Eduard Xatruch, Ana Roš, Deni Srdoč, David Skoko - samo su neka od imena koja su svojim nastupima punili dvorane stare Tvornice duhana u Rovinju, a za sljedeću godinu organizatori najavljuju još više programa, showcooking gostujućih chefova svjetske i domaće scene, masterclassove te raznoliku ponudu hrane uz zabavu koja je neizostavni dio ovog festivala.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Dabiz Muñoz foto: Weekend Food Festival Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Jeffrey Vella foto: Weekend Food Festival

“Najveći uspjeh je što smo se kroz zadnje dvije godine uspjeli pozicionirati kao jedan od najvažnijih gastronomskih festivala u regiji i tako stati uz bok najvećih europskih festivala ako se uzme u obzir lista chefova i stručnjaka koji su gostovali. Ove godine osim domaćih i svjetskih chefova poseban fokus festivala bit će na okupljanju profesionalaca i stručnjaka iz industrije hrane i pića.”, rekao je Boris Kovaček, direktor festivala i naglasio da se i ove godine očekuje i veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, food blogera i foodieja.

Tijekom tri dana najukusnijeg festivala u travnju posjetitelji će uživati u predavanjima i panel diskusijama, predstavljanju domaćih i stranih izlagača, nastupima stručnjaka barske scene, show cookingu, a kroz brojne masterclassove i sudjelovati u kušanju maslinovih ulja, vina, kave kao i u ostalim radionicama. Večeri će kao i do sad biti rezervirane za najbolji spoj glazbe, pića i hrane!

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival foto: Weekend Food Festival

Chef Mate Janković | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Mate Janković foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

“Weekend Food Festival od velike je važnosti za gastro scenu jer omogućuje protok ideja, razmjenu iskustva i networking među profesionalcima gastro industrije. Naravno, reći da je festival isključivo posvećen profesionalcima bila bi greška jer Weekend Food Festival je centralni događaj svih gastro entuzijasta i ljudi željnih znanja, informacija i naravno - zabave.

Hrvatska kao zemlja čiji BDP značajno ovisi o turizmu, treba ovakav tip festivala jer pomaže u podizanju kvalitativne ljestvice, potiče izvrsnost i bavi se rješavanjem tekuće problematike gastro industrije. Festival je odlična platforma za dijalog svih strana uključenih u kreiranje turističke ponude.”, rekao je Mate Janković, poznati hrvatski chef i jedan od redovitih sudionika Weekend Food Festivala.

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival David Skoko foto: Weekend Food Festival

Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival foto: Weekend Food Festival Weekend Food Festival | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival foto: Weekend Food Festival

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.