Svi pizzaioli i ljubitelji pizze pozvani su da se pridruže jedinstvenom događaju – prednatjecanju u izradi klasične pizze, koje će se održati 24. listopada 2024. na HORECA sajmu u Zagrebu. Ovo je prilika za najbolje hrvatske majstore pizze da pokažu svoje vještine i natječu se za vrijedne nagrade, uključujući ulaznicu za svjetsko prvenstvo u Parmi!
Natjecanje je organizirano u suradnji s prestižnim Campionato Mondiale della Pizza, jednim od najpoznatijih svjetskih natjecanja u izradi pizze, koje već više od tri desetljeća okuplja najbolje pizzaiole iz cijelog svijeta. Samo u prošloj godini, ovo natjecanje privuklo je preko 750 natjecatelja iz više od 40 zemalja, sa 5 kontinenata!
Broj sudionika je ograničen, treba se prijaviti na vrijeme
Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzaioli, no broj sudionika je ograničen na 25 kako bi organizatori mogli osigurati kvalitetno izvođenje natjecanja. Sudionici će se natjecati u kategoriji "pizza classica", a svaki će natjecatelj imati 15 minuta za izradu pizze od početka do kraja.
Ocjenjivat će se tehnika izrade, kvaliteta tijesta i završni rezultat, a ocjenjivački sud će uzeti u obzir sve ključne elemente – od rada pizzaiola do prezentacije pizze.
Pobjednik natjecanja osigurat će si mjesto na Svjetskom prvenstvu u pečenju pizze u Parmi, gdje će se suočiti s najboljim pizzaiolima iz cijelog svijeta. To je neponovljiva prilika za daljnje usavršavanje i međunarodno priznanje.
Za prijavu je potrebno poslati e-mail na info@campionatomondialedellapizza.it, nakon čega zainteresiranima stiže obrazac za prijavu. Sve informacije o natjecanju i prijavama moguće je i na broj telefona 091/4460355. Budući da je broj mjesta ograničen, savjetujemo da se prijavite što prije.
Prilika za razmjenu znanja i iskustava
Sudjelovanje u ovakvom natjecanju pruža jedinstvenu priliku za razmjenu znanja i iskustava s kolegama iz struke. Ovo je prilika ne samo za natjecanje, nego i za druženje te razmjenu informacija o najnovijim trendovima u svijetu pizze. Na ovakvim događanjima pizza postaje prava kulinarska umjetnost, a sudionici mogu poboljšati svoje vještine i proširiti profesionalnu mrežu.
Posjetitelji HORECA sajma imat će priliku uživo pratiti natjecanje na štandu Campionato Mondiale, a i kušati pizze koje su izrađene u sklopu događanja.
Također, tijekom sajma bit će organizirane dodatne aktivnosti, kao što su radionice na temu tehnika zamjesa tijesta, koje će voditi stručnjak Graziano Bertuzzo, jedan od vodećih poznavatelja ove vještine. Radionice će se održati 25. i 26. listopada, i na njima će se detaljno govoriti o direktnom i indirektnom zamjesu tijesta, uključujući biga i polish metode.