Najave 08. ožujka 2024.

Uskrs je nezamisliv bez Boogie Lab pince

Pinca Boogie Lab
Neodoljiva pinca iz Kroštule i Boogie Laba foto: Karlo Jelić
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz Boogie Laba i kroštule stiže uistinu posebna pinca koja se priprema čak 3 dana, a odlikuju je arome vanilije, ruma, citrusa, ali i cimeta i rogača

Dolazak Kroštuline pince u Boogie Lab najavljuje skori kraj korizme. Pinca, tradicionalna uskrsna slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Zauzima posebno mjesto u košarici za blagoslov i delicija je za kraj uskrsnog doručka.  

Zahtjevan proces proizvodnje pince

Posljednjih godina s nestrpljenjem očekujemo ovu slasticu. Sam način proizvodnje itekako je zahtjevan, a traje 3 dana. Prvi je dan rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti.

Pinca Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie Lab pinca foto: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Boogie Lab pinca foto: Karlo Jelić

Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.

S druge strane cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa. Sadrži mnogo jaja i često se nosi na uskrsni blagoslov te daruje najmilijima.

 | Author: Karlo Jelić Karlo Vulin foto: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab foto: Karlo Jelić

Arome u pinci - rum, citrusi i vanilija

"Od aroma u pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije!“, otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.

 

Panettone iz Kroštule i Boogie Laba Možda vas zanima... U Kroštulu i Boogie Lab stižu 2 nova okusa panettonea Najave

 

Ovog Uskrsa, Boogie Lab i Kroštula razveselit će mnoge i hit blagdanskom slasticom panettoneom. Pincu uz Boogie Lab, možemo kupiti i putem weba www.shop.krostula.hr, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju.

Ova savršena pinca dostupna je i u Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te splitskoj slastičarnici Oš' kolač te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.

Pinca Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab foto: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab | Author: Karlo Jelić Pinca Boogie Lab foto: Karlo Jelić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.