Dolazak Kroštuline pince u Boogie Lab najavljuje skori kraj korizme. Pinca, tradicionalna uskrsna slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Zauzima posebno mjesto u košarici za blagoslov i delicija je za kraj uskrsnog doručka.
Zahtjevan proces proizvodnje pince
Posljednjih godina s nestrpljenjem očekujemo ovu slasticu. Sam način proizvodnje itekako je zahtjevan, a traje 3 dana. Prvi je dan rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti.
Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.
S druge strane cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa. Sadrži mnogo jaja i često se nosi na uskrsni blagoslov te daruje najmilijima.
Arome u pinci - rum, citrusi i vanilija
"Od aroma u pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije!“, otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.
Ovog Uskrsa, Boogie Lab i Kroštula razveselit će mnoge i hit blagdanskom slasticom panettoneom. Pincu uz Boogie Lab, možemo kupiti i putem weba www.shop.krostula.hr, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju.
Ova savršena pinca dostupna je i u Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te splitskoj slastičarnici Oš' kolač te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.