Dolazak Kroštuline pince u Boogie Lab najavljuje skori kraj korizme. Pinca, tradicionalna uskrsna slastica karakteristična je za područje Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Zauzima posebno mjesto u košarici za blagoslov i delicija je za kraj uskrsnog doručka.
Zahtjevan proces proizvodnje pince
Posljednjih godina s nestrpljenjem očekujemo ovu slasticu. Sam način proizvodnje itekako je zahtjevan, a traje 3 dana. Prvi je dan rezerviran za dovođenje divljeg kvasca u optimalnu formu kako bi se kasnije tako bogati zamjes uspio dignuti.
Boogie Lab pinca
Boogie Lab pinca
Nakon toga slijedi zamjes koji je također podijeljen na dva dijela zbog velike količine masnoća, šećera, žumanjaka i aroma koje tijesto mora apsorbirati.
S druge strane cijeli taj mukotrpni proces rezultira neponovljivo sočnom i aromatičnom sirnicom čiji je prirodni rok trajanja čak dva mjeseca bez korištenja ikakvih konzervansa. Sadrži mnogo jaja i često se nosi na uskrsni blagoslov te daruje najmilijima.
Karlo Vulin
Pinca Boogie Lab
Arome u pinci - rum, citrusi i vanilija
"Od aroma u pinci prevladavaju vanilija, citrus i rum. Dodajemo i cimet te rogač. Tijesto je puno bogatije od klasične pince. Fermentira potpuno prirodnom fermentacijom. Puno duže traje bez dodavanja aditiva, sočnije je i ukusnije!“, otkrio je prehrambeni tehnolog Karlo Vulin.
Ovog Uskrsa, Boogie Lab i Kroštula razveselit će mnoge i hit blagdanskom slasticom panettoneom. Pincu uz Boogie Lab, možemo kupiti i putem weba www.shop.krostula.hr, ali i u Balance brunchu, Fisheriji te Špeceraju.
Ova savršena pinca dostupna je i u Kolijevci kruha u Puli, Romeru u Opatiji, Butigi u Voloskom, u Rijeci u Croatia in the boxu, pekarnici Kroštula u Zadru, u Splitu u Biberonsu te splitskoj slastičarnici Oš' kolač te Miva Galeriji vina u Dubrovniku.
Pinca Boogie Lab
Pinca Boogie Lab