Najave 05. prosinca 2019.

Vina Jakopić na promociji predstavila raskoš svojih etiketa

Branimir Jakopić, Hrvoje Nakić, Siniša Lasan
1/5
Foto: Branimir Jakopić, Hrvoje Nakić, Siniša Lasan foto: Vigor Klaić
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo.

Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizling, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. Da se u vinariji Jakopić rade ozbiljna vina potvrđuju rezultati s najprestižnijih natjecanja. Posljednje tri godine, vina Jakopić nagrađena su s jednom platinastom, zlatnom i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards.

Okusi i mirisi vina Jakopić sljubljeni s kreativnim menijem chefa Hrvoja Nakić, koji sjajno kombinira namirnice i interpretira ih na svoj jedinstven način ponudile su potpuno novi eno-gastronomski doživljaj sljubljivanja vina i hrane, koji je impresionirao uzvanike.

Chef Hrvoje Nakić i Branimir Jakopić | Author: Vigor Klaić foto: Vigor Klaić

Prezentaciju je nadahnuto uz vinara Branimira Jakopića, vodio sommelier Siniša Lasan, ASI Gold Certificate, Advanced Sommelier, CMS, WSET 3 i nacionalni sommelierski prvak Hrvatske 2019., 2017. i 2014. godine, prikazavši svu raskoš etiketa ove vinarije.

Kao uvod predstavljen je pjenušac Jakopić Terbotz 2018 i vino Jakopić Mlado Međimurje 2019.

 | Author: Vigor Klaić foto: Vigor Klaić

Moderno i lagano vino Pušipel Classic 2018, s aromom zelene jabuke, citrusa i tropskog voća sjajno se sljubilo uz gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke i limetu. Naglašena svježina i mineralnost vina Jakopić Sauvignon 2017 dodatno je istaknuta u sljedećem slijedu uz hobotnicu, gel od rajčice, ulje od lista peršina i kremu sedam puta kuhanog češnjaka.

Chef Hrvoje Nakić slijedio je impresionirati uz teleći rižoto, kreker od parmezana i list kapare i Jakopić Rose 2017, vino prekrasne boje s aromom jagoda, ljubičica i bobičastog voća. Jakopić Rajnski rizling 2016, lagano petrolejsko vino voćnog karaktera nadopunilo je okruglice od bikovih obraza, tekući krumpir i domaći čips.

 | Author: Vigor Klaić foto: Vigor Klaić

Uz desert, redukciju malinovog octa, ružičasti papar, grilanu kozju skuta i džem od maline posluženo je medasto, zrelo vino s aromom žutog cvijeća, breskve i marelice Jakopić Muškat žuti 2017.

Hrabar i znalački izveden spoj okusa dovedeni su do vrhunca, a da je večer opravdala očekivanja potvrdili su svi sudionici zaokruživši dojmove nečim zaista posebnim - vinskim „slatkišem“ Jakopić Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2015, vinom koje je na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards 2017 nagrađeno platinastom medaljom.

Gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke, limeta | Author: Vigor Klaić foto: Vigor Klaić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.