Najave 06. prosinca 2024.

Zagreb ima i Šokački Advent, nude se slavonske delicije

šokački advent
Šokački Advent - mjesto gdje se mogu kušati pravi slavonski specijaliteti
foto: Press
Šokački Advent odvija se svakog petka i subote ispred Cortes Cluba uz Hotel Aristos u Buzinu. Uživa se u slavonskim specijalitetima i odličnoj glazbi

Prvi Šokački Advent koji posjetiteljima donosi slavonske običaje u Zagreb, održava se svakog petka i subote (do Badnjaka, 24. prosinca) ispred Cortes Cluba pokraj hotela Aristos u Buzinu. Posjetitelji mogu uživati u slavonskim specijalitetima poput čvaraka, čobanca, domaće pogače, ali i u dobroj glazbi koja jamči odličnu atmosferu.

Iskustvo slavonske tradicije

"Cilj nam je pružiti posjetiteljima iskustvo slavonske tradicije u lijepom ambijentu uz glazbeni program i gastronomsku ponudu. Vjerujemo da će naš Advent dodatno obogatiti zagrebačku adventsku scenu koja je već izvanredna, ali smo se odlučili ponuditi nešto tematski posebno i drugačije. Upravo zbog toga vjerujemo da će privući pažnju i razveseliti goste“, rekao je direktor hotela Aristos Bojan Jurić.

šokački advent | Author: Press Šokački Advent foto: Press

Svečano otvorenje održano je prošlog petka kada su nastupile Slavonske lole, a program se nastavlja svakog petka i subote od 16 sati uz bogat glazbeni program s koncertima domaćih izvođača poput Šime Jovanovca, Klape Kampanel i tamburaškog sastava Druga strana. 

Od čvaraka do slavonske rakije - nema čega nema

Šokački Advent donosi poseban program svakog petka i subote do Badnjaka, 24. prosinca, a osmišljen je kako bi povezao ljude kroz glazbu, okuse i mirise koji odražavaju bogatu tradiciju slavonske regije.

šokački advent | Author: Press Šokački Advent foto: Press

Gosti Šokačkog Adventa mogu uživati u pravim slavonskim delicijama – svježe pripremljenim čvarcima, domaćoj pogači, čobancu kuhanom na otvorenom, slavonskoj šunki, slanini, švargli..., kao i raznovrsnim zimskim pićima poput kuhane rakije, vina i koktela. Posebnu pažnju privukle su radionice topljenja čvaraka koje su posjetiteljima pružile priliku da zavire u proces pripreme ovog slavonskog specijaliteta.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.