Odlična nova pizza stigla je u zagrebački Al Dente, jednu od ponajboljih zagrebačkih restorana i mjesta za uživanje u sjajnoj pizzi, tjestenini, drugim slanim zalogajima, desertima… Naime, od 25. studenoga svoju ponudu Al Dente je proširio jednom sezonskom pizzom s dodatkom – bijelih tartufa.
Pizza bijeli tartuf sadrži kremu od bijelih tartufa, fior di latte, kremu od ljubičastog batata, pesto genovese, kremu od mrkve i Aperola te se na nju prilikom posluživanja riba i svježi bijeli tartuf. Sjajna kombinacija vrhunskih sastojaka po cijeni od 33 eura.
Također, nova na meniju Al Dentea je i Pizza losos, po cijeni od 19 eura, koja sadrži datterino žute rajčice, fior di latte, svježi losos, krema od avokada i wasabija te komorač mariniran u limunu
Inače, bijeli tartuf je najcjenjenija, najrjeđa, najkvalitetnija te najskuplja gljiva na svijetu. Sezona mu traje od rujna do kraja siječnja. Nepravilnog je oblika, a miris je specifičan i intenzivan. Na svjetskom tržištu postiže visoke i nepredvidive cijene. Sada kad to znamo, malo nam je jasnija i cijena ove posebne pizze u Al Denteu.