Najave 07. veljače 2023.

Znamo detalje druge sezone "The Beara", najbolje serije o kuharima ikad

The Bear
The Bear - bolno iskrena serija o svijetu restoranskih kuhinja foto: FRANK OCKENFELS/FX
gastro postao gastro.24sata.hr
Glavni glumac Jeremy Allen White prošao je prije snimanja ozbiljnu kuharsku edukaciju, a za svoju realističnu glumu dobio je brojne prestižne nagrade. Ima li bolje preporuke za bingeanje?

Čim je na streaming platformi Hulu krajem lipnja prošle godine za prikazivanje postala dostupna prva sezona serije "The Bear", koju mnogi opisuju kao najbolju seriju o kuharima ikad, naručena je i druga sezona. A druga sezona o chefu Carmyju koji pokušava održati obiteljski posao lokala s hranom te se usput bori s tugom zbog bratova samoubojstva te svojim vlastitim demonima počet će se na istoj platformi prikazivati već početkom ovog ljeta.

Kod nas se ta famozna prva sezona može se pogledati na streaming platformi Disney+, a ona završava tako što se glavni lik nađe na velikoj prekretnici – njegov san o restoranu kakav je oduvijek želio konačno se počinje realizirati. No ne bez problema, kako otkrivaju producenti serije Joanna Calo i Christopher Storer. Naime, Carmy i njegov tim, koji na kraju prve sezone "The Beara" dolaze do pozamašne svote novca, nastojat će kuhati na višem nivou nego do tada, no to ne znači, naglašavaju producenti, da će izgubiti svoju autentičnost iz prve sezone.

 | Author: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS Glavni glumac Jeremy Allen White prošao je temeljitu kuharsku obuku i praksu u dva restorana foto: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS

"Postavljat će si pitanja poput – Možemo li ovo provesti u djelo i nešto na tome zaraditi? Ili si olakšati život? Ili napokon raditi na mjestu koje nije na dnu?... Druga sezona bavi se uspostavljanjem ravnoteže, između novog početka i kretanja u pravom, zdravom smjeru", govore producenti.

Podsjetimo, tijekom priprema za snimanje prve sezone glavni glumac Jeremy Allen White (kao i ostatak glumačke ekipe) prošao je ozbiljnu edukaciju te praksu u nekoliko vodećih restoranskih kuhinja kako bi se što bolje uživio u ulogu chefa i što autentičnije prikazao proces rada u kuhinji.

 | Author: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS Jeremy Allen White za glavnu ulogu chefa Carmyja dobio je brojne prestižne glumačke nagrade foto: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS

“Autor serije Chris Storer htio je snimiti seriju koja vjerno prikazuje situaciju u pozadini svakog restorana, koja realno prikazuje svijet kulinarstva, i zbog toga smo svi mi glumci morali izučiti posao u kuhinji. Chefovi su obično jako ponosni na svoje 'ratne rane', odnosno razne porezotine i opekotine od kuhanja. Zato mi to nije bio problem, osjećao sam se kao da sam na dobrom putu kad se tako uspješno ozljeđujem. Snimanje je bilo uistinu zabavno, pokušavali smo cijelo vrijeme što vjernije prikazati situaciju u kuhinji”, rekao je White koji je tijekom priprema završio dvotjedni osnovni tečaj kuhanja na Institute of Culinary Education u Pasadeni u Kaliforniji te je odradio podulju, ozbiljnu praksu u dva restorana u Los Angelesu pod mentorstvom chefa Davida Waltrucka.

 | Author: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS Serija "THe Bear" na vrlo realističan i bolno iskren način prikazuje svijet restoranskih kuhinja foto: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS

Za svoj izuzetan glumački rad u ovoj seriji White se okitio i brojnim nagradama – dobitnik je Zlatnog globusa u kategoriji najboljeg glumca u TV seriji (mjuzikl i komedija), nagrade Critics' Choice u kategoriji najboljeg glumca u humorističnoj TV seriji, nagrade Ceha glumaca u kategoriji najboljeg glumca u humorističnoj TV seriji… i brojnih drugih, a nagrade niže i kompletan glumački ansambl "The Beara" za svoj realističan, ljudski pristup svijetu restoranskih kuhinja.

 | Author: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS U drugoj sezoni glavni likovi "The Beara" pitaju se mogu li svoj posao u restoranu postaviti na zdraviji način foto: MATT DINERSTEIN © 2022, FX NETWORKS

Serija je naišla na odlične kritike, ne samo gledatelja i TV kritičara, već i chefova i drugih kulinarskih insajdera koji su se složili da "The Bear"vrlo realno prikazuje stvari u kuhinji. Jedan suradnik magazina Bon Appetit, koji je nekada radio u kuhinji, napisao je da je serija “bolno realna” u svom prikazu rada u restoranu te da vrlo vjerno prikazuje “toksičnu kulturu u svijetu fine dininga”.

Veselimo se drugoj sezoni s novih 10 epizoda u kojima se glavni junaci pitaju - može li se situacija u kuhinji postaviti na zdraviji način, a to tada s guštom iznova gledamo bolno surove, ali iskrene epizode prve sezone "The Beara", sjajnu izvedbu Jeremja Allena Whitea i ostatka ključne glumačke ekipe koju čine Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce i Liza Colón-Zayas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FX Networks (@fxnetworks)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.