19. listopada 2016.

Najlakši način za guljenje češnjaka

Češnjak
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tasty je isprobao četiri najpopularnija trika za guljenje češnjaka, u videu pogledajte koji je najbolji

Kako biste češnjak lakše ogulili možete ga staviti na 20 sekundi u mikrovalnu pećnicu. Ubrzat ćete postupak i dobiti malo manje nereda, ali veliki je nedostatak što se češnjak lagano skuha. 

Ako češnjak potopite u vruću vodu na 10 minuta bit će manje ljepljiv i samim time lakši za guljenje, ali ćete izgubiti vrijeme čekajući dok biste za to vrijeme uspjeli oguliti češnjak uz malo više nereda. 

Češnjake možete snažno tresti u posudi, ali trebat će vam više vremena nego da ih jednostavno ručno ogulite.

Pritiskanje nožem vašeg češnjaka olakšat će vam guljenje i neće oduzeti puno vremena što po Tastyjevom sudu ispada najučinkovitijim načinom čišćenja češnjaka. Uvjerite se sami u priloženom videu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.