Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u diela.
"Otvaranjem nove, veće i ljepše lokacije, očekujemo još noviteta i sigurni smo da će i nova lokacija pizzerije Chello biti nezaobilazno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze." rekao je gospodin Katalinić
Otvorenje je proslavljeno 9. rujna, uz medijsku podršku G.E.T. Reporta, a prisutni gosti su mogli, osim u odličnim pizzama, uživati u posebnim iznenađenjima:
• Izrađena je i poslužena najveća deep dish pizza - gotova je imala 7,25 kg !
• Michael Yuknis iz Chicaga izradio je Chicago style deep dish pizzu prema originalnom receptu
U pizzeriji Chello, koja se sa stare lokacije u Vrbanima preselila u ljepši i prozračniji prostor, danas možete birati između više od 40 vrsta pizza.
Deep dish Chicago style pizza
Ideja da se radi Chicago style pizza došla je kao i većina dobrih stvari - slučajno. Naime, Michael Yuknis, susjed Amerikanac, koji se vjenčao s Hrvaticom i ostao ovdje, poželio se pizze kakvu je jeo u Chicagu. Došao je u Chello i pitao mogu li to zajedno napraviti - naravno da se može! To je bio početak, a sve ostalo je povijest ili bolje da kažemo - budućnost.
"Velika inspiracija su mi predvodnici u pizza industriji, Talijani i Amerikanci, no svaku pizzu pomno prilagođavam domaćem tržištu.", kaže Darijan Katalinić, pokretač Chello revolucije.
Što je Chicago style?
Chicago style deep dish pizza stvorena je u Pizzeriji Uno u Chicagu 1943. godine, a otad taj naziv podrazumijeva posebnu vrstu pizze koja se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom, a upravo zbog toga joj najveći gurmani teško mogu odoljeti.
Raznovrsna ponuda Chello pizzerije
U ponudi pizzerije Chello nalazi se više deep dish pizza i deep dish double decker, koji je jača izvedenica "običnog" deep disha. Chello varijanta double deckera - za razliku od američke - ima više tijesta i totalno drugačije sastojke, što je zagrebačka publika izvrsno prihvatila.
Uz deep disheve poznati su po svojim specijalkama "Goo-tam city pepperoni" pizzi i "Doomsday" pizzi. Doomsday pizza je nastala, kao što se može naslutiti, nakon najave smaka svijeta, koja je Darijana Katalinića navela da se zapita: "Što bih volio pojesti kao posljednji obrok?". Odgovor je - pizza s 5 vrsti sira, 4 vrste mesa, 3 umaka! Sve su ove pizze za dvije osobe. Noviteti Sigurni smo da će nova lokacija pizzerije Chello, na adresi Zagorska 18 u Zagrebu, biti nezaobilazno i omiljeno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze, a sve njih očekuje mnogo ukusnih noviteta. Glorija i Darijan Katalinić već sad imaju nove ideje, a osim što uz njih možete uživati u neodoljivo ukusnim pizzama, moći ćete ponešto i naučiti. Tako je u dugoročnom planu i njihovo sudjelovanje u edukativnim radionicama, a dok to čekate, rado će s vama podijeliti pokoji savjet pa čak i - recept.
Recept za Chicago Style pizzu - autori: Glorija i Darijan Katalinić
R recept je prilagođen za pripremu kod kuće, u običnom četvrtastom limu za pečenje, a količina je dovoljna za četiri osobe.
Potrebni sastojci
• Maslinovo ili suncokretovo ulje za premazivanje lima za pečenje
Prvi sloj:
• 60 + 20 dag tijesta za pizzu
• 60-70 dag sira
• 20 dag šunke
• 25 dag šampinjona
• 1 svježa paprika, narezana na kockice
• 5-6 cherry rajčica, narezane na ploškice
• 4 dcl začinjenog pelata ili koncentrata rajčice
Drugi sloj:
• 15 dag sira
• 10 dag šunke
• 5 dag vratine
• 5 dag kulena
• 5 dag dimljenog sira
Priprema:
- Tijesto za pizzu možete pripremiti sami ili ga kupiti u pekari ili pizzeriji.
- Maslinovim uljem premažite lim za pečenje, uključujući i rubove.
- Zatim 60 dag tijesta razvucite tako da prelazi rubove lima za pečenje.
- Na razvučeno tijesto stavite sir, a na njega šunku, šampinjone te narezanu papriku i cherry rajčice.
- Zatim uzmite 20 dag tijesta te ga što tanje razvucite preko sastojaka.
- Tijesto koje prelazi rubove lima lagano zarolajte bez stiskanja.
- Zagrijte pećnicu na 220-250 stupnjeva, a pizzu prije pečenja lagano izbušite oštricom noža.
- Rupice neka budu udaljene otprilike jedan centimetar, nakon toga preko tijesta prelijte četiri dcl začinjenog pelata ili koncentrata rajčice. Pelate ili koncentrat rajčice možete začiniti s malo soli, papra, peršinom, šećerom te češnjakom i začinima po izboru.
- Nakon toga, pizzu pecite 25 - 35 minuta.
- Tijekom pečenja polovica stavljenog umaka od rajčice treba proći kroz rupice u tijestu, što će osigurati sočnost pizze. Kada se polovica umaka od rajčice upije, pizzu izvadite iz pećnice te dodajte sir, šunku, vratinu, kulen te na sam vrh dimljeni sir.
- Zatim pizzu ponovno zapecite na pet do 10 minuta na 220-250 stupnjeva.
- Nakon što je pizza gotova, ostavite je da odstoji pet minuta te nakon toga poslužite.
Dobar tek!