Ako si i ti među onima koji s prvim toplim vikendom iz podruma vade roštilj, imamo savršen savjet za tebe: ove godine uštedi vrijeme, a zadrži vrhunski okus – izaberi već marinirano pileće meso!
Roštilj nije samo obrok, to je ritual, prilika za druženje, smijeh i uživanje u hrani na otvorenom. Bilo da si majstor roštilja koji zna točno kad je žar "taman" ili si od onih koji više uživaju u degustaciji nego pripremi, jedno je sigurno – dobro meso čini razliku.
Sočno, ukusno i brzo gotovo
Kad se bira meso za roštilj, često se traži kompromis između praktičnosti i okusa. Želimo nešto što će biti sočno, ukusno, brzo gotovo, a da se pritom ne provede puno vremena u kuhinji pripremajući marinadu. Tu na scenu stupaju već marinirani komadi mesa – spremni za roštilj čim otvoriš pakiranje.
Ako se pitaš isplati li se odabrati već marinirano meso, odgovor je – apsolutno da, pogotovo kad se radi o kvalitetnom proizvodu kao što su marinirani filei zabatka i mini pileća krilca Perutnine Ptuj, koji dolaze spremni za roštilj u Volim ljuto marinadi. S njima ne samo da štediš vrijeme, nego i dobivaš savršeno izbalansirane okuse, spremne za druženje bez stresa.
Donosimo 5 dobrih razloga zašto odabrati već marinirano pileće meso:
- Praktičnost na prvom mjestu: Zaboravi na višesatno mariniranje, miješanje začina i planiranje unaprijed. Marinirano meso spremno je za rešetku čim otvoriš pakiranje. Idealno za spontana druženja i vikende kad želiš više uživati, a manje kuhati.
- Štediš vrijeme i novac: Uz već unaprijed marinirane komade mesa, ne trebaš kupovati sastojke za marinadu i u zadnji čas juriti u dućan jer ti nešto nedostaje. Roštilj možeš započeti gotovo odmah. Sve što ti treba je žar i društvo (ili samo glad – i to je već dovoljno dobar razlog).
- Bogatiji okus: Već marinirano meso često je bogatijeg i punijeg okusa jer je dovoljno dugo odstajalo u začinima. Posebno ako se odlučiš za file pilećeg zabatka – njegovo tamnije meso prirodno je sočnije i mekše, savršeno za roštilj.
- Možeš isprobati različite okuse: Zahvaljujući gotovim marinadama, možeš eksperimentirati s različitim stilovima – od klasičnih BBQ okusa do pikantnih varijanti koje će probuditi sva osjetila.
- Znaš što jedeš: Odabereš li proizvode od provjerenih proizvođača, poput Perutnine Ptuj, znaš da jedeš kvalitetno meso. Njihova nova linija mariniranih pilećih filea zabatka i marinirana mini krilca u formi za roštiljanje razvijena je u suradnji s Volim ljuto timom – što znači da ćeš uživati u odlično balansiranim, provjerenim, pikantnim okusima.
U nastavku članka donosimo ti ukusan recept za roštilj tacose s mariniranim fileom zabatka Perutnine Ptuj i Volim ljuto umakom.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g mariniranog filea pilećeg zabatka Perutnine Ptuj u Volim ljuto marinadi
- 8 malih kukuruznih tortilja
- 1 svježa paprika (narezana na trakice)
- 1 crveni luk (narezan na tanke ploške)
- svježa salata (rikola ili kristalka)
- kiselo vrhnje ili grčki jogurt
- Volim ljuto umak po želji
Priprema
Filee pilećeg zabatka ispeci na roštilju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne budu potpuno pečeni (oko 4–5 minuta sa svake strane ovisno o debljini mesa). Pusti ih da odmore par minuta pa nareži na tanke trakice. U tortilje složi malo salate, papriku narezanu na trakice, luk i toplo meso. Prelij umakom Volim ljuto i dodaj žlicu kiselog vrhnja ili jogurta za balans. I to je to – savršeni roštilj tacosi gotovi su za tren!
S ovim kombinacijama nemaš više izgovor da ne pozoveš ekipu na roštilj! Zaboravi na duge pripreme i pusti da se okusi pobrinu za sve. Perutnina Ptuj donosi ti već marinirane filee pilećeg zabatka i mini krilca koja štede vrijeme, a pružaju maksimalan užitak. Dodaj malo ljutine s Volim ljuto umacima i okupi ekipu – neka tvoj roštilj bude jednostavan, ukusan i savršeno pikantan!