Native sadržaj 27. studenoga 2024.

Gusta juha od leće za hladne jesenske dane

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Sandre Rončević.

Sandrina jednostavna, brza, a prefina jela već su ti sigurno dobro poznata, a ovoga puta pokazat će ti kako od leće pripremiti juhu koja će te grijati sve do proljeća. U pripremi guste juhe Sandra je iskoristila jedan mali trik iz rukava - Vegeta Natur paste kojima je preskočila nepotrebno sjeckanje i reckanje te tako ne samo ubrzala pripremu juhe, nego joj i dodala neodoljiv povrtni okus. 

Sastojci za juhu:

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sastojci za preljev:

  • 100 g maslaca
  • 1/2 žličice dimljene slatke paprike
  • 1/4 žličice mljevene čili papričice
  • 1 svježa chili papričica
  • Svježi peršin za posip
  • 20 ml maslinova ulja
  • 1 limun

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Priprema: 

  1. Leću operite pod hladnom vodom.
  2. Zagrijte posudu, dodajte maslinovo ulje, dodajte Vegeta Natur pastu luk i kratko sotirajte, potom dodajte koncentrat rajčice i njega kratko sotirajte.
  3. Dodajte opranu leću i zalijte vodom te dodajte pasiranu rajčicu.
  4. Promiješajte pa ubacite Vegeta Natur pastu povrtnu, grubo narezane stapke celera, posolite i poparite, kad zakuha poklopite i pustite da kuha 15 do 20 minuta.
  5. Napravite preljev od maslaca - u manjoj posudi otopite maslac, kratko ga zapjenite pa dodajte dimljenu slatku papriku i chili papriku, sve dobro izmiješajte i pustite da zamiriši pa ohladite.
  6. Kruh narežite na manje kockice pa ga popržite do zlatne boje na dobro ugrijanoj tavi.
  7. Posipajte ga s malo dimljene paprike i ohladite.
  8. Juhu poslužite u dubokom tanjuru uz dodatak kockica kruha, prelijte s par žlica preljeva od maslaca te pospite svježim peršinom i tanko rezanim svježim čilijem.
  9. Na samom kraju sve pokapajte sokom od limuna i poslužite.

Dobar tek!

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.