Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Sandre Rončević.
Sandrina jednostavna, brza, a prefina jela već su ti sigurno dobro poznata, a ovoga puta pokazat će ti kako od leće pripremiti juhu koja će te grijati sve do proljeća. U pripremi guste juhe Sandra je iskoristila jedan mali trik iz rukava - Vegeta Natur paste kojima je preskočila nepotrebno sjeckanje i reckanje te tako ne samo ubrzala pripremu juhe, nego joj i dodala neodoljiv povrtni okus.
Sastojci za juhu:
- 300 g crvene leće
- 1 žlica Vegeta Natur paste luk
- 1 žličica koncentrata rajčice
- 1 žlica Vegeta Natur paste povrtne
- 1 stapka celera
- 300 ml pasirane rajčice
- 1 l vode
- 1 žličica soli
- Malo papra
Sastojci za preljev:
- 100 g maslaca
- 1/2 žličice dimljene slatke paprike
- 1/4 žličice mljevene čili papričice
- 1 svježa chili papričica
- Svježi peršin za posip
- 20 ml maslinova ulja
- 1 limun
Priprema:
- Leću operite pod hladnom vodom.
- Zagrijte posudu, dodajte maslinovo ulje, dodajte Vegeta Natur pastu luk i kratko sotirajte, potom dodajte koncentrat rajčice i njega kratko sotirajte.
- Dodajte opranu leću i zalijte vodom te dodajte pasiranu rajčicu.
- Promiješajte pa ubacite Vegeta Natur pastu povrtnu, grubo narezane stapke celera, posolite i poparite, kad zakuha poklopite i pustite da kuha 15 do 20 minuta.
- Napravite preljev od maslaca - u manjoj posudi otopite maslac, kratko ga zapjenite pa dodajte dimljenu slatku papriku i chili papriku, sve dobro izmiješajte i pustite da zamiriši pa ohladite.
- Kruh narežite na manje kockice pa ga popržite do zlatne boje na dobro ugrijanoj tavi.
- Posipajte ga s malo dimljene paprike i ohladite.
- Juhu poslužite u dubokom tanjuru uz dodatak kockica kruha, prelijte s par žlica preljeva od maslaca te pospite svježim peršinom i tanko rezanim svježim čilijem.
- Na samom kraju sve pokapajte sokom od limuna i poslužite.
Dobar tek!