Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 30. prosinca 2024.

Raffaello kuglice u svečanom ruhu

foto: Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naša natjecateljica Sanda Ćosić kaže kako njeni pratitelji najviše vole recepte za kremaste kolače i kiflice, pa je s nama odlučila podijeliti svoj recept za ukusne i svima omiljene Raffaello kuglice u svečanom ruhu.

Sanda Ćosić, autorica Instagram profila @sandy_taste ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti Raffaello kuglice u svečanom ruhu. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Sastojci

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Priprema

Prvo ćemo skuhati puding od vanilije. Potrebna su nam 2 pudinga od vanilije koja ćemo skuhati u 500 ml mlijeka. Prašak za puding ćemo pomiješati sa 6 žlica šećera i vanilin šećerom, te dodati još malo mlijeka. Ostatak mlijeka ćemo staviti da zakuha i u kipuće mlijeko lijevati pripremljeni prašak. Sve kuhamo nekoliko minuta, tj. dok se puding ne zgusne. Zatim ćemo ga maknuti s vatre i kratko prohladiti. Kako vam se na vrhu ne bi napravila kožica, najbolje ga je prekriti prozirnom folijom ili jednostavno poklopiti poklopcem.  

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Nakon toga, u puding ćemo dodati posebno izrađeni margarin, šećer u prahu i kokos. Margarin najbolje možete izraditi pomoću Gorenje miksera. Sada ćemo sve dobro ohladiti, pa oblikovati naše kuglice. Po želji u sredinu možemo utisnuti lješnjak ili badem ili ih jednostavno ostaviti prazne. Gotove kuglice ćemo potom uvaljati u kokos i poslužiti.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Dobar tek!

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.