Sanda Ćosić, autorica Instagram profila @sandy_taste ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti Raffaello kuglice u svečanom ruhu. Pogledajte video, a detaljni recept i sastojke potražite u nastavku članka.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Sastojci
- 1/2 l mlijeka
- 2 Dolcela pudinga od vanilije
- 30 dkg kokosa
- 25 dkg margarina
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 25 dkg šećera u prahu
- 6 žlica šećera
- 15 dkg kokosa za uvaljati kuglice
- 15 dkg blanširanih badema za punjenje
Priprema
Prvo ćemo skuhati puding od vanilije. Potrebna su nam 2 pudinga od vanilije koja ćemo skuhati u 500 ml mlijeka. Prašak za puding ćemo pomiješati sa 6 žlica šećera i vanilin šećerom, te dodati još malo mlijeka. Ostatak mlijeka ćemo staviti da zakuha i u kipuće mlijeko lijevati pripremljeni prašak. Sve kuhamo nekoliko minuta, tj. dok se puding ne zgusne. Zatim ćemo ga maknuti s vatre i kratko prohladiti. Kako vam se na vrhu ne bi napravila kožica, najbolje ga je prekriti prozirnom folijom ili jednostavno poklopiti poklopcem.
Nakon toga, u puding ćemo dodati posebno izrađeni margarin, šećer u prahu i kokos. Margarin najbolje možete izraditi pomoću Gorenje miksera. Sada ćemo sve dobro ohladiti, pa oblikovati naše kuglice. Po želji u sredinu možemo utisnuti lješnjak ili badem ili ih jednostavno ostaviti prazne. Gotove kuglice ćemo potom uvaljati u kokos i poslužiti.
Dobar tek!
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!