Maja Jalšovec i Jan Mihaljević ukrstili su kuhače i odlučili pokazati da je 15 minuta uistinu dovoljno za pripremu prefinog jela. Njihova tajna? Vegeta Natur paste!
Kad je vrijeme za ručak, a u rasporedu nema previše mjesta za kuhanje, one pot jela su savršeno rješenje. Sve se priprema u jednoj posudi, bez puno nereda, a to znači i bez previše vremena provedenog za štednjakom ili u pranju posuđa. Kako one pot jela pripremiti još brže? Jednostavno preskoči naporno sjeckanje povrća te suzne oči kod rezanja luka uz pomoć Vegeta Natur paste Luk i Vegeta Natur paste Povrtna.
Ova jednostavna tjestenina s rajčicama i bosiljkom pravo je utjelovljenje praktičnog i ukusnog obroka. Osim što štedi vrijeme, bogata je prirodnim okusima zahvaljujući Vegeta Natur pastama koje ne sadrže konzervanse, umjetne arome ni bojila.
Sastojci:
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica Vegeta Natur paste Luk
- 2 žlice Vegeta Natur paste Povrtna
- 250 g tjestenine (penne, fusilli, špageti – po želji)
- 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
- 400 ml vode
- Šaka svježeg bosiljka (ili 1 žličica sušenog)
- Sol i papar po ukusu
- Parmezan ili biljni sir za serviranje
Priprema:
- U dubljoj tavi ili loncu zagrij maslinovo ulje i kratko poprži Vegeta Natur pastu Luk.
- Dodaj rajčice i pirjaj 2–3 minute dok ne puste sok.
- Umiješaj tjesteninu, Vegeta Natur povrtnu pastu, vodu i malo soli.
- Kuhaj otklopljeno oko 10 minuta, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još malo vode.
- Kad je tjestenina al dente, dodaj naribani sir i umak će biti gust i kremast.
- Umiješaj bosiljak, začini po ukusu i posluži toplo uz sir.
Dobar tek!