Native sadržaj 21. svibnja 2025.

Slasna tjestenina s rajčicama gotova za 10 minuta? Da, moguće je!

16.05.2025., Zagreb - Gastro duel s Podravka proizvodima za Miss7. Gastroblogeri, Maja Jalsovec i Jan Mihaljevic. foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Maja Jalšovec i Jan Mihaljević ukrstili su kuhače i odlučili pokazati da je 15 minuta uistinu dovoljno za pripremu prefinog jela. Njihova tajna? Vegeta Natur paste!

Kad je vrijeme za ručak, a u rasporedu nema previše mjesta za kuhanje, one pot jela su savršeno rješenje. Sve se priprema u jednoj posudi, bez puno nereda, a to znači i bez previše vremena provedenog za štednjakom ili u pranju posuđa. Kako one pot jela pripremiti još brže? Jednostavno preskoči naporno sjeckanje povrća te suzne oči kod rezanja luka uz pomoć Vegeta Natur paste Luk i Vegeta Natur paste Povrtna

Ova jednostavna tjestenina s rajčicama i bosiljkom pravo je utjelovljenje praktičnog i ukusnog obroka. Osim što štedi vrijeme, bogata je prirodnim okusima zahvaljujući Vegeta Natur pastama koje ne sadrže konzervanse, umjetne arome ni bojila.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica Vegeta Natur paste Luk
  • 2 žlice Vegeta Natur paste Povrtna
  • 250 g tjestenine (penne, fusilli, špageti – po želji)
  • 200 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • 400 ml vode
  • Šaka svježeg bosiljka (ili 1 žličica sušenog)
  • Sol i papar po ukusu
  • Parmezan ili biljni sir za serviranje

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. U dubljoj tavi ili loncu zagrij maslinovo ulje i kratko poprži Vegeta Natur pastu Luk.
  2. Dodaj rajčice i pirjaj 2–3 minute dok ne puste sok.
  3. Umiješaj tjesteninu, Vegeta Natur povrtnu pastu, vodu i malo soli.
  4. Kuhaj otklopljeno oko 10 minuta, povremeno miješajući. Po potrebi dodaj još malo vode.
  5. Kad je tjestenina al dente, dodaj naribani sir i umak će biti gust i kremast.
  6. Umiješaj bosiljak, začini po ukusu i posluži toplo uz sir.

Dobar tek!

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL