Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Milice Šundov Šupe.
Naša Gastrolovka Milica Šundov Šupe, poznata kao Mily Food, pripremila je jelo koje je jednako ukusno koliko i prekrasno - stelline s mesnim okruglicama. Priprema je brza i jednostavna, a postaje još lakša uz Vegeta Natur paste s kojima suze od luka ili miris češnjaka na prstima odlaze u zaborav. Jednostavno ih, kao Milica, dodaj u meso ili samo varivo i uživaj u povrtnim okusima bez sjeckanja, reckanja i nereda.
Sastojci:
- 300 g stellina ili neke druge tjestenine manjeg formata
- 300 g mljevenog mesa ili kobasica
- 1 mrkva
- 1 žlica Vegeta Natur paste luk
- 1 žlica Vegeta Natur paste češnjak
- 1 stabljika celera
- 1 žlica Vegeta Natur paste povrtne
- 1 veći krumpir
- 300 g svježeg špinata
- 2 velike žlice koncentrata rajčice
- 800 ml povrtnog temeljca
- 1 dcl bijelog suhog vina
- Sjeckani peršin
- Papar
- Sol
- Komadić maslaca
Priprema:
- Od mljevenog mesa i Vegeta Natur paste češnjak formirati male kuglice pa ih popržiti na maslinovom ulju. Stavite sa strane na toplo.
- Na ulju od pečenja mesa dinstati, mrkvu i celer s žlicom Vegeta Natur paste luk.
- Vratite mesne okruglice na povrće. Prelijte s malo vina, pa kad alkohol ispari umiješajte žlicu Vegeta Natur paste povrtne, 2 žlice koncentrata od rajčice i temeljac. Neka sve kuha dok povrće ne omekša
- Dodajte stelline. Ovo je sitna tjestenina i biti će gotova za par minuta, pred kraj ubacite 300 g špinata, ako treba ulijete još temeljca i povrtne paste.
- Pustite da odstoji par minuta i poslužite.
- Po želji posipajte ribanim sirom i sjeckanim peršinom.
Dobar tek!