Native sadržaj 27. studenoga 2024.

Stelline s mesnim okruglicama i špinatom gotove za 30 minuta

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Milice Šundov Šupe.

Naša Gastrolovka Milica Šundov Šupe, poznata kao Mily Food, pripremila je jelo koje je jednako ukusno koliko i prekrasno - stelline s mesnim okruglicama. Priprema je brza i jednostavna, a postaje još lakša uz Vegeta Natur paste s kojima suze od luka ili miris češnjaka na prstima odlaze u zaborav. Jednostavno ih, kao Milica, dodaj u meso ili samo varivo i uživaj u povrtnim okusima bez sjeckanja, reckanja i nereda. 

Sastojci:

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

  • 300 g svježeg špinata
  • 2 velike žlice koncentrata rajčice
  • 800 ml povrtnog temeljca 
  • 1 dcl bijelog suhog vina
  • Sjeckani peršin
  • Papar
  • Sol
  • Komadić maslaca  

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. Od mljevenog mesa i Vegeta Natur paste češnjak formirati male kuglice pa ih popržiti na maslinovom ulju. Stavite sa strane na toplo.
  2. Na ulju od pečenja mesa dinstati, mrkvu i celer s žlicom Vegeta Natur paste luk
  3. Vratite mesne okruglice na povrće. Prelijte s malo vina, pa kad alkohol ispari umiješajte žlicu Vegeta Natur paste povrtne, 2 žlice koncentrata od rajčice i temeljac. Neka sve kuha dok povrće ne omekša
  4. Dodajte stelline. Ovo je sitna tjestenina i biti će gotova za par minuta, pred kraj ubacite 300 g špinata, ako treba ulijete još temeljca i povrtne paste.
  5. Pustite da odstoji par minuta i poslužite.
  6. Po želji posipajte ribanim sirom i sjeckanim peršinom.  

Dobar tek!

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.