Native sadržaj 27. studenoga 2024.

Tagliatelle s gljivama u novom ruhu

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Mile Butorca.

Kombinacija tjestenine i gljiva je klasik koji obožavamo, posebno u ove hladne dane, no znaš li da se može pripremiti još brže, finije i jednostavnije? Kulinarski as iz rukava otkrit će ti Mile Butorac - Vegeta Natur paste koje jelima daju taj fini povrtni okus, bez sjeckanja, nereda i otpada. Uz Vegeta Natur paste ovo će omiljeno jelo biti spremno za manje od pola sata. Ne vjeruješ nam? Onda isprobaj odmah i uvjeri se. 

Sastojci:

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

  • 200 ml vode
  • 2 -3 žlice Vegeta Natur paste povrtna
  • 400 g milerama
  • Svježi peršin
  • Po potrebi tekućina u kojoj se kuhala tjestenina
  • Parmezan
  • 300 g tagliatella 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Priprema:

  1. U širokoj tavi otopite oko 100 g maslaca pa dodajte narezane gljive. Pazite da ne pretrpate tavu da gljive ne puste vodu, želimo ih lagano zapeći, karamelizirati. Po potrebi dodajte još maslaca. 
  2. Kad se gljive zazlate dodajte Vegeta Natur pastu luk i Vegeta Natur pastu češnjak, sve kratko dinstajte, pa dodajte čili, sol, papar i timijan.
  3. Kada su gljive skoro gotove, podlijte ih vinom, pustite da alkohol ispari.
  4. Dodajte vodu u kojoj ste razradili Vegeta Natur pastu povrtnu, dobro izmiješajte, pa pustite da prokrčka i kuhajte oko 5 minuta.
  5. Dodajte razrađeni mileram, energično umiješajte pa kuhajte na laganoj vatri dok se umak lijepo ne prožme, oko 5 minuta.
  6. Dodajte kuhanu tjesteninu i sjeckani svježi peršin, pa sve dobro promiješajte. Ako je pregusto, dodajte tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. Servirajte uz parmezan ili neki drugi ribani sir.

Dobar tek!

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.