Brza jela koja griju tijelo i dušu sve je što nam treba nakon dugog dana na poslu, a jedno takvo je i ovo s potpisom Mile Butorca.
Kombinacija tjestenine i gljiva je klasik koji obožavamo, posebno u ove hladne dane, no znaš li da se može pripremiti još brže, finije i jednostavnije? Kulinarski as iz rukava otkrit će ti Mile Butorac - Vegeta Natur paste koje jelima daju taj fini povrtni okus, bez sjeckanja, nereda i otpada. Uz Vegeta Natur paste ovo će omiljeno jelo biti spremno za manje od pola sata. Ne vjeruješ nam? Onda isprobaj odmah i uvjeri se.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 750 g mix gljiva (bukovače - šampinjoni - smeđi šampinjoni)
- 200 ml bijelog vina
- 2 žlice Vegeta Natur paste luk
- 1 žlica Vegeta Natur paste češnjak
- 1 čili papričica
- Svježi timjan
- Papar
- Sol
- 200 ml vode
- 2 -3 žlice Vegeta Natur paste povrtna
- 400 g milerama
- Svježi peršin
- Po potrebi tekućina u kojoj se kuhala tjestenina
- Parmezan
- 300 g tagliatella
Priprema:
- U širokoj tavi otopite oko 100 g maslaca pa dodajte narezane gljive. Pazite da ne pretrpate tavu da gljive ne puste vodu, želimo ih lagano zapeći, karamelizirati. Po potrebi dodajte još maslaca.
- Kad se gljive zazlate dodajte Vegeta Natur pastu luk i Vegeta Natur pastu češnjak, sve kratko dinstajte, pa dodajte čili, sol, papar i timijan.
- Kada su gljive skoro gotove, podlijte ih vinom, pustite da alkohol ispari.
- Dodajte vodu u kojoj ste razradili Vegeta Natur pastu povrtnu, dobro izmiješajte, pa pustite da prokrčka i kuhajte oko 5 minuta.
- Dodajte razrađeni mileram, energično umiješajte pa kuhajte na laganoj vatri dok se umak lijepo ne prožme, oko 5 minuta.
- Dodajte kuhanu tjesteninu i sjeckani svježi peršin, pa sve dobro promiješajte. Ako je pregusto, dodajte tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
- Servirajte uz parmezan ili neki drugi ribani sir.
Dobar tek!