Jesi li tim meso ili riba? Ovo važno pitanje postavili smo u prvom Grill duelu, a ako još ne znaš koji si tim, možda ti u odluci pomogne recept u nastavku.
Piletina na roštilju je klasik, no svaki klasik uvijek se može još bolje pripremiti. Tako je Mile Butorac, autor bloga "Jedi do Mile volje", uz pomoć Zvijezda BBQ umaka složio naaaajfinije ražnjiće koje ste ikada probali. Uz pileće ražnjiće poslužio je jednako ukusnu salatu u kojoj je spojio svježe povrće s onim s grilla i tako dobio savršen prilog. Kako sve prisutne oduševiti na idućem okupljanju uz roštilj, pročitaj u nastavku.
Sastojci za ražnjiće:
- 500 g pilećih prsa bez kosti
- Zvijezda BBQ umak
- Zvijezda suncokretovo ulje
- Štapići za ražnjiće
Sastojci za salatu:
- 500 g cherry rajčica
- 250 g krastavca
- 1 veliki ljubičasti luk
- 1 konzerva Zvijezda graha
- 1 konzerva Zvijezda kukuruza
- 2 crvene paprike
- 2-3 limete
- 2-3 čili papričice
- Zvijezda maslinovo ulje
- Papar
- Sol
Priprema:
- Štapiće za ražnjiće najprije potopite u vodi i ostavite da stoje barem pola sata.
- Piletinu izrežite na veće kockice, prelijte izdašnom količinom BBQ umaka i dodajte par žlica suncokretovog ulja. Ostavite da se piletina marinira barem pola sata.
- Za to vrijeme pripremite povrće za grill. Paprike narežite na trake, a cherry rajčice operite.
- Na zagrijani grill stavite paprike i rajčice te čili papričice i pecite dok ne omekšaju.
- Dok se povrće peče, u posudi pomiješajte ocijeđeni kukuruz i grah, dodajte nasjeckane krastavce i ljubičasti luk.
- U posebnoj posudici pomiješajte malo maslinovog ulja, sok limete te papar i sol i dobro promiješajte.
- Povrće s grilla sitno nasjeckajte pa dodajte u salatu, prelijte dresingom i dobro promiješajte.
- Od marinirane piletine složite ražnjiće i pecite na grillu sa svih strana dok ne budu dobro pečeni.
- Ražnjiće poslužite uz salatu ravno s roštilja.
U slast!