gastro postao
Ljubitelji kukuruza, pronašli smo nov i nevjerojatno ukusan način za uživanje u slatkim žutim plodovima.
U popečke od kukuruza možete staviti što god poželite ukoliko to uključuje mnoštvo začina. Uz bosiljak, peršin i korijander, s kukuruzom se odlično slaže i chilli. U popečke ubacite šaku sira, pa uz još koji dodatak povežite jajima. Popečci od kukuruza odlično se slažu uz svaku vrstu dipa, ali mogu biti i odlična zamjena za meso uz jednostavnu rižu s maslacem.
Potrebno vam je:
- 2 jaja
- 4 mlada luka
- 1 šaka sjeckanog korijandera, peršina, bosiljka
- 1 konzerva kukuruza
- 1 šalica ribanog sira
- Sol, papar
- Ulje
Priprema:
- Lagano usitnite kukuruz, ali neka ostane i cijelih komada.
- Nasjeckajte mladi luk, bijeli i zeleni dio.
- Ubacite kukuruz, luk, jaja, korijander, peršin, bosiljak, sir i brašno u posudu.
- Pomiješajte i dodajte sol i papar.
- Rukama miješajte pa od smjese oblikujte popečke.
- Ukoliko se ne drže zajedno, dodajte jaje i još malo brašna.
- Pržite ih u vrućem ulju.
Dobar tek!