18. rujna 2016.

Nevjerojatno dobre palačinke sa smokvama i narančom

palačinke sa smokvama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upustite se u pripremu neodoljivo mekih palačinki i uživajte svim osjetilima.

Priprema ovakvih palačinki oduzet će vam nešto više vremena od klasične pripreme, posebice ako kod kuće manje kalupe u kojima se palačinke peku u pećnici. No možete ih izraditi pomoću folije i malo spretnosti u svega nekoliko minuta. Najjednostavniji način da to učinite jest da komad folije presavinete nekoliko puta kako bi dobili usku traku, a zatim ga zaokrenite u krug i spojite. Preostalo vam je još samo da napravite smjesu od ricotte, naranče i smokve. Palačinke najprije možete peći u na tavi koja ujedno može i u pećnicu pa ih pri samom kraju ubaciti u pećnicu.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 3 žlice šećera
  • 50 g maslaca
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 4 žlice ricotte
  • 1 naranča
  • 4 žlice džema od smokve
  • 4 žlice nasjeckanih suhih smokava

Priprema:

  1. Najprije pomiješajte suhe sastojke pa polako umiješajte otopljeni maslac.
  2. Dodajte mlijeko i sok pola limuna, a zatim i jaja.
  3. Dobro promiješajte pa ubacite ricottu, koricu jedne naranče, džem od smokve i suhe smokve.
  4. U vrući kalup za pečenje koji ste premazali maslacem postavite okrugle oblike za izradu kolača ili ih izradite od folije i napunite smjesom za palačinke.
  5. Pecite dok ne dobiju boju.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.