Sva krema kulinarskog svijeta okupila se u ponedjeljak, 13.6. u New Yorku kako bi odali počast kreativnim i darovitim umovima gastronomije. Prvih deset mjesta titule najboljih svjetskih restorana pripalo je onim najjačima u svom zanatu, a samo prvo mjesto osvojio je talijanski restoran chefa Massima Botture, Osteria Francescana. Bottura je tako preoteo prvo mjesto prošlogodišnjem pobjedniku Joan Rocu i njegovom El Celler de Can Roca koji je ove godine završio na drugom mjestu.
Treće mjesto zauzeo je Eleven Madison Park, četvrto Central u Peruu, a peto popularni danski restoran Noma. Francuski Mirazur završio je na šestom mjestu, Mugaritz u Španjolskoj osvojio je sedmo, Narisawa iz Japana osmo, austrijski Steirereck deveto, a Asador Etxebarri također u Španjolskoj - deseto mjesto.
Dodijeljena je i nagrada za životno djelo koju je primio Alain Passard, nagrada za najbolju žensku kuharicu koju je odnijela Dominique Crenn, a stručnjaci su kao chefa godine izabrali Joan Rocu iz španjolskog El Celler de Can Roce.
Dobitnike nagrada iz svih kategorija i cijelu listu 50 najboljih restorana na svijetu možete pogledati na službenoj stranici.