Prepuna dvorana Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, ovog je utorka, 31. svibnja, postala mjesto susreta ljubitelja slastica. Naime, upravo je tamo održana promotivna radionica o novom pristupu pripreme nešto zdravijih slastica koja je popraćena degustacijom takvih, posebno spremljenih, dijetetskih kolača.
Radionica je održana u sklopu poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih faza II što je i cilj projekta kroz usavršavanje za zanimanje slastičar specijalne dijetetike, koji je na samom događaju predstavljen.
Nutricionistkinja Tena Niseteo prisutne je uputila u značenje dijetetskih slastica. Riječ je o slasticama u kojima mogu uživati osobe sklone alergijama, intolerancijama na hranu, dijabetičari i drugi, ali i svi oni skloni alternativnim pristupima prehrani poput vegana, vegetarijanaca i ljubitelja sirove prehrane. Posjetitelji su također sudjelovali u kvizu znanja o održanoj radionici.