gastro postao
Iako vam ponekad ne smeta koža od rajčice, postoje mjesta gdje ona nije nikako dobrodošla - umak, juha....
I nakon što ste izgubili puno vremena u blanširanju i guljenju rajčice, jeste li ikada pomislili: "Što bi mogao napravit s tom hrpicom kože koja je ostala?". Ne? Nismo ni mi, ali, srećom, Gabrielle Hamilton je.
Koža od rajčice možda nije dostojna štednje, ali na kraju ispada da je. Hamilton ih polagano suši u pećnici kako bi zadržala boju te ih kasnije pretvara u prah. Taj prah pomiješa sa solju i dobijete savršenu aromatiziranu sol.
Ružičasto - crvena sol
Sastojci:
- Kožice od rajčice
- Krupna sol (u jednakom omjeru)
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 90 stupnjeva.
- Nakon što blanširate i ogulite rajčice, izvažite kožicu (od 4 rajčice srednje veličine dobijete oko 45 g kožice)
- Raširite kožice i posložite ih na pleh i pospite s krupnom soli (pazite na jednak omjer soli i kože)
- Držite u pećnici dok se kožice skroz ne posuše - poput jesenjeg lišća. (Za kožice od 4 rajčice treba oko 2-3 sata)
- Izvadite iz pećnice i pustite da se ohadi.
- Nakon toga slane kožice sameljite i vaša sol od rajčice je gotova :)