12. siječnja 2015.

Osvojite mjesto na vinskoj radionici

Vinska škola
1/9
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Odgovorite na nagradno pitanje i osvojite poklon bon za vinsku radionicu Jelene Šimić Valentić

Jelena Šimić Valentić mlada je sommelierka koja je pokrenula prvi boutique vinske kulture u Hrvatskoj. Simboličnog imena Pupitres, objedinjuje različite djelatnosti koje pokrivaju širenje vinske kulture i edukacije o obožavanoj kapljici. Nama najzanimljivija svakako je vinska škola tematski podjeljena na tri dijela. Prva radionica imena "Prvi susret s vinom" je osnovna i bez obzira je li vino pijete oduvijek, ili se prvi put susrećete s njim - osnovni stupanj nudi puno. Na njemu ćete naučiti pravilno rukovati s bocom, upoznati se sa zanimanjem sommeliera i susresti se s različitim stilovima vina. 

Na drugom, naprednijem stupnju,"Vinskim putevima svijeta" radi se analiza vina uz preporuku koja vina morate kušati te uči o najpoznatijim i najznačajnijim vinima u svijetu. Upoznaje se vinski vokabular, arome i okusi vina te svijet šampanjaca i pjenušavih vina.

Na trećem dijelu, "Hrana i vino", polaznici stječu uvid kako najbolje uskladiti hranu i vino radeći osjetilnu analizu hrane s ciljem usklađivanja s vinom. Detaljnije se uči i obrađuje svijet aroma uz profesionalnu organoleptičku analizu vina. Svaka od vinskih radionica nudi jako puno i omogućuje pojedincima da na jedan spontan i ležeran način nauče sve ono što ih je oduvijek zanimalo o svijetu vina. Cijena za prve dvije radionice, "Prvi susret s vinom" i "Vinskim putevima svijeta" za svaku iznosi po osobi i po radionici 250 kuna, a za radionicu Hrana i vino iznosi 300 kuna po osobi.

Dijelimo poklon bon za prvu radionicu "Prvi susret s vinom" koja se održava 14. siječnja u 18:30h u podrumu restorana Apetit City u Zagrebu i jedan poklon bon za drugu radionicu "Vinskim putevima svijeta", 22. siječnja u 18:30h na istoj lokacij, a dobitnike ćemo objaviti 14. odnosno 16. siječnja. Svaka radionica traje 1h i 30 minuta.

Ako volite vino i želite naučiti više o njemu, odgovorite na jednostavno pitanje "Zašto volim vino i što želim naučiti u vinskoj školi?" u komentaru članka i možda baš vi osvojite poklon bon za radionicu Jelene Šimić Valentić. Detaljna pravila natječaja pročitajte ovdje.

U prvoj radionici uživat će čitateljica korisničkog imena manistranapome, a u drugoj Ekonomistica Čestitamo!

Više o Pupitresu

Pupitres svojim klijentima i korisnicima pruža usluge koje su koncenrirane na vino, vinarstvo, vinogradarstvo, ugostiteljstvo, hoteljerstvo, strateški razvoj i obrazovanje. Pruža usluge stručnih treninga osoblja zaposlenog u wine barovima, restoranima ili hotelima, kontinuiranog savjetovanja i praćenja uspješnosti u poslovanju te održavanje reputacije na tržištu. Obrazovnim programima za građanstvo kroz Vinsku školu nastojimo podržati širenje održive vinske kulture i razvijanje iste. Pupitres je trgovačko društvo koje je istovremeno savjetodavni boutique na području vina i vinarstva, kao i vrutak znanja i stručnosti na području svoje poslovne djelatnosti pri čemu želimo pridonijeti osnaživanju kulture vina, vinarstva i poboljšanju kvalitete života i većem angažiranju hrvatskih prirodnih resursa radi dobrobiti cjelokupnog društva, i društvene i ekonomske dobrobiti. 

U naše usluge i proizvode ubrajaju sljedeće: Vinska škola Jelene Šimić Valentić i Vinska škola Jelene Šimić Valentić u Vašem domu. Ovaj prilagođeni program neformalnog vinskog obrazovanja provodi se u intimnoj atmosferi doma privatnih klijenata, u krugu prijatelja i obitelji te je u cijelosti prilagođen potrebama i zahtjevima klijenta.

Sommelier u Vašem domu

Ova ekskluzivna usluga namijenjena je najrafiniranijim klijentima koji u intimi svojeg doma žele rekreirati iskustvo večeri u najfinijim restoranima ili na poseban način označiti neku prigodu, odnosno organizirati neuobičajenu privatnu proslavu. Riječ je o usluzi koja se pruža u suradnji s parnerima (restoranima i catering objektima), a koja u najširem opsegu uključuje osmišljavanje menija, usklađivanje vina i hrane, vođenje večeri, nadzor posluživanja, koordiniranje s restoranom/ cateringom od početka do kraja (set-up & clean-up)

Srodni neformalni obrazovni programi za građanstvo

U suradnji s profesionalcima na drugim područjima podržavaju izvođenje i osmišljavanje nove neformalne obrazovne programe srodne prirode namijenjene širokom krugu građanstva. Programi će se provoditi redovito u određenom broju termina mjesečno tijekom jesenske, zimske i proljetne sezone na području Zagreba, uz mogućnost gostovanja na drugim lokacijama.

Od ostalih usluga Pupitres nudi: savjetovanje u uspostavljanju vinskog bara (Wine Bar Boutique), savjetovanje u pripremi vinske karte (Wine Card Consultancy), usluge stručne obuke i treninga konobara u vinskom baru i voditelja vinskog bara (Wine Bar Professional Etiquette) 

Komentari 5
Pogledaj sve komentare
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • redina 15:31 16. Siječanj 2015.

  čestitke dobitnicima

 • redina 14:57 14. Siječanj 2015.

  Unatrag 2 god ine otvorilo se niz vinskih barova i nedavno sam bila u jednom. Iako se na svim druženjima i eventima poslužuje vino, obično biraš između crnog i bijelog. Moram priznati da sam u prvom posjetu vinskom baru ostala ... prikaži još! zatečena svojim neznanjem.

 • marina1990 21:48 13. Siječanj 2015.

  Uživam popiti čašicu vina i to mi je gušt. Voljela bi naučiti koje vino paše uz koje jelo i više o tome kako prepoznati dobra vina,