Pašta fažol, odnosno grah s tjesteninom, raširena je pojava u ovim krajevima. Jednom kad imate bazu, lako je u nju dodavati detalje poput rebrica, bunceka ili safalada, ali krenimo od početka!
Za minimalno šest porcija (netko može i sutra jesti!) bit će vam potrebno sljedeće:
Sastojci:
500 g Clever smeđeg graha (netto ocijeđena masa 240g = 3.99 kn)
100 g Clever dimljenih špic rebara (1 kg = 35,99 kn)
100 g Clever makarona (400 g = 3,49 kn)
1 kom Clever luka (2 kg = 10,99 kn)
1 režanj češnjaka
1 mala žlica crvene paprike
sol
svježe mljeveni papar
1 vezica peršina
2 žlice Clever suncokretovog ulja (1 l = 7,99 kn)
Priprema:
1. Grah namočite preko noći
2. Drugi dan ga ocijedite, prelijte svježom vodom i kuhajte dok ne omekša.
3. Zatim ga prelijte uljem, dodajte suho meso, češnjak, luk, crvenu papriku, peršin, papar i sol.
4. Kuhajte dok sve ne omekša
5. Tada ukuhajte tijesto, izmiješajte i kuhajte dok ne bude "al dente".
Dobar tek!