05. veljače 2016.

Pašta fažol – jelo koje se jede dvaput!

Pašta fažol
Pašta fažol, jedno od omiljenih zimskih jela za utjehu foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je došao iz Amerike, nema jela koje je toliko domaće i omiljeno u našem narodu kao što je to grah. Na varivo, zapečen, u salati – uvijek je rado viđen na stolu, pa ćete jamačno uživati u ovom receptu!

Pašta fažol, odnosno grah s tjesteninom, raširena je pojava u ovim krajevima. Jednom kad imate bazu, lako je u nju dodavati detalje poput rebrica, bunceka ili safalada, ali krenimo od početka!

Za minimalno šest porcija (netko može i sutra jesti!) bit će vam potrebno sljedeće:

 

Sastojci:

500 g Clever smeđeg graha (netto ocijeđena masa 240g = 3.99 kn)

100 g Clever dimljenih špic rebara (1 kg = 35,99 kn)

100 g Clever makarona (400 g = 3,49 kn)

1 kom Clever luka (2 kg = 10,99 kn)

1 režanj češnjaka

1 mala žlica crvene paprike

sol

svježe mljeveni papar

1 vezica peršina

2 žlice Clever suncokretovog ulja (1 l = 7,99 kn)

 

Priprema:

1. Grah namočite preko noći

2. Drugi dan ga ocijedite, prelijte svježom vodom i kuhajte dok ne omekša.

3. Zatim ga prelijte uljem, dodajte suho meso, češnjak, luk, crvenu papriku, peršin, papar i sol.

4. Kuhajte dok sve ne omekša

5. Tada ukuhajte tijesto, izmiješajte i kuhajte dok ne bude "al dente".

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.