04. travnja 2016.

Patišpanj - tradicionalni kolač iz bakine bilježnice

Patispanj
foto: Miranda Čikotić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća verzija spužvastog kolača gotova je u čas

Ovaj aromatični kolač jednostavno je za napraviti, a savršeno paše uz čaj ili kavu. Gotov je za pola sata, a može se jesti nakon što odstoji 15 minuta.

Sastojci:

  • 10 jaja (domaća jaja daju puno bolju aromu)
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica brašna
  • korica jednog limuna
  • korica jedne naranče

Priprema:

  1. U dubokoj posudi umutite sastojke te naribajte korice agruma.
  2. Tijesto umijesite, a gotovo je kad se u njega može staviti kutlača i ravno stajati. Za tijesto će vam trebati nekih 10-15 minuta.
  3. Izlijte tijesto u kalupe. Pecite tijesto na 180°C 30 minuta pa ga probodite čačkalicom. Ako je čačkalica čista, kolač je spreman za posluživanje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.