23. veljače 2016.

Pet razloga zašto kefir trebate piti svakodnevno

Kefir
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući napitak sve je popularniji

Kremasta konzistencija i kiselkasto osvježavajući okus čine ovaj napitak popularnim odabirom i kod nas, a dobra je vijest da ga je vrlo lako napraviti kod kuće. Evo zašto bi kefir trebali češće konzumirati:

1. Kefir ima tri puta više probiotičkih bakterija od jogurta

2. Kefir u sebi sadržava Lactobacillus kefiri, probiotičku bakteriju nađenu samo u ovom piću. Lactobacillus liječi od bolesti kao što su salmonela i E.coli.

3. Kefir je prepun kalcija. Također sadrži i vitamin K2, presudan za zdravlje kostiju.

4. Ogromna količina vitamina B. Sadrži 14% od preporučenog dnevnog unosa vitamina B12, ključnog za krv i živčani sustav.

5. Kefir je odličan izvor proteina i sadrži čak 10g proteina po šalici.

Najbolji dio je što ga zaista jednostavno možete pripremiti kod kuće. Trebat će vam kefirna zrnca i mlijeko. Detaljnu pripremu pogledajte ovdje i pripremite domaći kefir.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.