Kada spremate salatu, pakirajte je u staklenke tako da lisnato povrće stavljate na vrh. Na taj će način ostati svježi čak i do tjedan dana. Ubacite kukuruz, rajčice, bademe i sir i pospite ih šakom zelene salate ili rukole. Zatvorite staklenku i držite u frižideru.
Planirajte svoje obroke i prilagodite ih obiteljskom ručku. Ako u srijedu kod kuće za ručak uživate u finoj tjestenini, ostavite šaku skuhane tjestenine u hladnjaku pa je, uz nasjeckano povrće, spremite za ručak na poslu u četvrtak.
Odlična ideja ručka za poslije su jela koja su ukusna topla i hladna poput zapečene palente s povrćem ili fritate. Ubacite povrće koje najviše volite, narežite na trokute i spremite u posudu uz voćku po izboru. Kompletan i ukusan obrok uz tek malo truda. Na isti način možete pripremiti i svoja peciva od gotovog lisnatog tijesta i punjenja po želji. Puniti ih možete svježim sirom, gljivama, povrćem, ostacima mesa ili tunom iz konzerve.
Kombinirajte jednostavne, jeftine i ukusne sastojke. Salata od riže ili ječma i mahunarki također su super ideja. Pomiješajte rižu, grašak i slanutak, malo rajčice, zalijte maslinovim uljem, pospite peršinom i ukusna i zdrava salata je spremna.
Pribor za jelo neka uvijek bude spreman. Najbolji odabir je plastičan pribor za jelo koje možete kupiti u gotovo svakoj trgovini. Lagan je, praktičan, upakiran i zaštićen od prljavštine, a nakon korištenja samo ga bacite u smeće.