07. travnja 2016.

Pivo: I napitak, i odlična marinada za sve vrste mesa

pivo
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pivo nikada nije bilo samo pivo. Pored toga što je odličan napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe. Bilo da se radi o ojačavanju korijena kose ili da se koristi u kulinarstvu, pivo je višestruko primjenjivo i u svakoj prilici unosi dobro raspoloženje i radost.

Pivo može poslužiti kao odlična marinada za sve vrste mesa koja će pojačati njegov okus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva neće u tolikoj mjeri prevladati okusom mesa kao što to čine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Marinada od piva | Author: Promo foto: Promo

Mnogi ne znaju da se od piva može napraviti ukusan umak, koji se odlično sljubljuje uz pečeno meso. Koristite razne začine, luk, češnjak, peršin, maslinovo ulje i pivo kako biste napravili odličan preljev za meso s roštilja, ili jednostavno u umak od pečenja pri kraju dodajte malo piva. Kada je riječ o mesu s roštilja, prije roštiljanja prelijte svoje meso s nekoliko kapi piva i ono će dobiti na okusu.

Pivo također možete staviti i u smjesu za pohanje koja će biti izdašnija i ukusnija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.