gastro postao
Patlidžan može biti iznenađujuće dobra zamjena za kruh.
Umjesto kruha, bruschette sa sirom i šunkom poslužite na patlidžanu. Hrskavoj podlozi doprinijet će krušne mrvice, a sir koji se rasteže privući će na prvi pogled. Igrajte se pa ih pripremite poput sendviča tako da patlidžan pripremljen na ovaj način preklopite drugim pečenim patlidžanom premazanim tek s malo umaka od rajčice. Ukusno, sezonski i tako jednostavno. Probajte pojesti samo jedan.
Potrebno vam je:
- Patlidžan
- Umak od rajčice
- Šunka
- Sir
- Krušne mrvice
- Jaja
- Brašno
Postupak pripreme:
- Patlidžane narežite i osušite pa ih uvaljajte u brašno, jaje i krušne mrvice.
- Posložite ih na papir za pečenje.
- Na svaki komad patlidžana stavite žlicu umaka od rajčice, šunku i sir.
- Pecite na 180 stupnjeva dok se sir u potpunosti ne otopi i postane zlatne boje.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!