02. prosinca 2014.

Pripremite kuhano božićno pivo

Pripremite kuhano božićno pivo
1/2
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstven recept koji ćete lagano pripremiti u svom domu i otkriti vaše novo omiljeno zimsko piće.

Specijalno izdanje piva Zagrebačke pivovare u kojem možemo uživati svake godine u zimskim danima slavi jubilarni 25. rođendan. Osim jedinstvenog okusa, Božićno pivo svake se godine izdvaja po vizualnom identitetu kojeg je ove godine osmislio mladi umjetnik Rene Bachrach Krištofić.

Na cjelokupni projekt koji posljednjih 25 godina okuplja sve ljubitelje Božićnog piva uz uvijek upečatljiva likovna rješenja etiketa osvrnuo se direktor marketinga Zagrebačke pivovare, Darko Ivančević: "Izuzetno nam je zadovoljstvo raditi na Božićnom pivu koje već dvadeset i pet godina upotpunjuje blagdanski doživljaj svojim punijim i jedinstvenim okusom te uvijek drugačijim vizualnim identitetom. Posebno me raduje što se održala tradicija da etikete Božićnog piva svake godine nose svježu interpretaciju Božića i blagdanskog vremena koja je dovela do angažmana vodećih imena domaće likovne umjetnosti kao i pružanja prilika mladim umjetnicima da se predstave široj publici svojim kreativnim rješenjima. Isto tako, dugu tradiciju ima i kuhano pivo koje seže stoljećima unatrag pa smo ove godine odlučili ponuditi i toplu varijantu Božićnog piva. Ovaj koncept pripravljanja pive zaživjet će u ugostiteljskim objektima u Zagrebu, a vjerujemo da će proširiti i na dio blagdanske ponude širom zemlje."

Predstavljanje jubilarnog 25. izdanja Božićnog piva idealno se uklopilo u blagdansku atmosferu Adventa na Zrinjevcu koju je dodatno zagrijala i kuhana varijanta Božićnog piva koja se ekskluzivno i premijerno nudi od ove godine.

Kuhano božićno pivo možete pripremiti i vi prema receptu velikog pivskog znalca Željka Šatovića Gule:

Kuhano božićno pivo

Sastojci:

  • 0,5 l Božićnog piva
  • Žlica smeđeg šećera
  • Žličica cimeta u prahu
  • Štapić kore cimeta
  • Malo naribanog muškatnog oraščića
  • Žlica meda
  • Kolutić narezanog limuna
  • Papar ili đumbir u prahu (prema želji)

Priprema:

1. U posudi promiješajte šećer, cimet i muškatni oraščić te stavite kratko na vatru.

2. Kada začini počnu mirisati dodajte malo piva i dobro promiješajte. Zatim dodajte komadić kore cimeta, limun i ostatak piva. Kuhajte na laganoj vatri.

3. Kada pivo zakipi poklopite i malo pričekajte.

4. Uz kuhano pivo poslužite krišku preprženog raženog kruha ili pogačicu s čvarcima.

Živjeli!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.