22. prosinca 2014.

Raviol punjen bakalarom na kremi od cikle

Raviol punjen bakalarom
Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto klasičnih jela s bakalarom, napunite raviol s njim i poslužite ga na kremi od cikle.

Sastojci:

  • 40 dag suhog bakalara
  • 4 cikle
  • 40 dag oštrog brašna
  • 4 jaja
  • mrkva, češnjak, korijen celera, peršin i luk
  • ulje od šljivinih koštica
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • maslac

Priprema:

1. U prosijano brašno dodamo 1 žlicu maslinovog ulja, 3 žumanjka i 1 cijelo jaje koja smo lagano razmutili s pjenjačom. 

2. Mijesimo tijesto te dodamo vode po potrebi. Kada je tijesto gotovo zamotamo ga u prozirnu foliju i ostavimo u hladnjaku 2 sata. 

3. Bakalar namačemo dva dana u vodi koju povremeno mijenjamo. Skuhamo ga u vodi s korjenastim povrćem. Kada je bakalar skuhan očistimo ga te štapnim mikserom uz dodatak maslinovog ulja, češnjaka i papra usitnimo.

4. S tom smjesom punimo raviole koje smo prethodno razvaljali u željeni oblik.

5. Ciklu skuhamo i štapnim mikserom uz dodatak ulja šljivinih koštica napravimo kremu te dodamo sol i papar. Skuhamo raviole u slanoj vodi i prije serviranja ih u tavi okrenemo na maslacu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.