Protekle su nedjelje posjetitelji The Garden Breweryja u svojoj omiljenoj pivnici zatekli pomalo neobičan prizor. Kuhanje na otvorenom, a onda i šarmantno uređen vrt spreman za dvadesetak gostiju zapeo je za oko svakome tko je na dugoočekivano sunčano nedjeljno popodne odlučio svratiti do Žitnjaka.
Anita Kozina s bloga Veseli trbuh organizirala je još jednu od večera pod nazivom Veseli stol. Nakon prošle, one koja je slavila koreansku kuhinju, ova je bila posvećena Englezima i njihovom gastronomskom izričaju, pa su se tako na meniju našli hrskavi brancin u tempuri od crnog piva i kopra s krumpir salatom i bobom u ulozi fish&chipsa, jabuka punjena aromatičnom junetinom, ramstek s pečenim povrćem i na kraju, osvježavajući desert koji je skutu i maline spojio na najslađi mogući način.
Uz hranu, koktel majstor Petar Knežević okupljenima je miksao koktele s domaćim sirupom od maline, sokovima Agro pošte, a na zadnjem se slijedu upustio čak i u spajanje gina i piva. Osvježavajući i lagani, Petrovi su kokteli sjajno pratili Anitine sljedove.
I kad smo pomislili da je baš sve kako treba, uz kratki nagovještaj vjetra, spustila se kiša. Na svu sreću, ekipa je bila spremna na sve pa nas je tako posebno oduševila brza reakcija organizatora, ali i opuštena atmosfera koja se među okupljenom ekipom provlačila kroz cijelu večer. Naime, gotovo svi gosti, čak i nakon proloma oblaka, ostali su sjediti za stolom, čavrljali i čekali zadnji slijed jela. Bez i jedne brige, uz puno smijeha. Baš kako treba!
Partneri ove večeri bili su Agropošta, Zlatan otok vina, Igomat mesnice, Promili.hr, Lički krumpir, Cromaris, Green friends, OPG Kuček, OPG Džolan, Paška sirana, djelovanje i The Garden Brewery. Sva prikupljena sredstva donirana su udruzi Debra djeca leptiri.
U nastavku pogledajte galeriju fotografija, a želite li i vi doživjeti iskustvo uživanja u sjajnoj hrani i piću na nekoj od Anitinih čarobnih lokacija, više informacija svakako potražite na njezinoj Facebook stranici.