Recenzije 13. travnja 2019.

Korejska večera s humanitarnim prizvukom: Što je Veseli stol i zašto se trebate pridružiti idućem?

foto: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings
gastro postao gastro.24sata.hr
Misteriozne večere u organizaciji blogerice Anite Kozine sjajna su prilika za upoznavanje ne toliko zastupljenih kuhinja, ali i, ono najvažnije, pomaganje onima kojima je najpotrebnije.

Anita Kozina, autorica bloga Veseli trbuh i voditeljica kulinarskih radionica u Centru za kulturu prehrane te njezin kolega bloger Darko Debić s bloga Samo jedan griz, prošle su nedjelje u poznatom zagrebačkom baru Botaničar organizirali večeru humanitarnog karaktera.

 

Možda vas zanima... Kako se jede na Sri Lanci: Otvarali smo kokos, radili rižine rezance, a donosimo i recept Recenzije

 

 | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina

 

Okupili su ekipu koja je voljna pomoći, a zatim sastavili tematski meni, rezervirali prostor predivnog bara i galerije Botaničar, dok su sva jela unaprijed pripremili u kuhinji Centra za kulturu prehrane, gdje i sami vode neke od brojnih internacionalnih radionica.

Temu i sadržaj menija nismo znali do samog početka večere kada nam je divno usklađeno u Zmajevna pregačama i posebno odabrano osoblje podijelilo jelovnike. Na meniju smo pronašli imena jela poput mandutguk, kimchi bao te songpyeon, pa nam je vrlo brzo postalo jasno kako su glavna zvijezda ove osebujne večere korejska jela.

 

 | Author: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings foto: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings

 

Korejska večera tako je sadržavala čak četiri egzotične kombinacije namirnica i okusa, a najviše nas je oduševilo meko i prozračno bao pecivo s tofuom i ljutkastim kimchijem te fantastični rezanci od slatkog krumpira s ramstekom i povrćem, sakriveni pod imenom japchae. Da ekipa zbilja zna što radi, moglo se primijetiti i iz čak tri primjerka šarenih deserata. Songpyeon, slatke gyoze od rižinog brašna, meda i sezama, s dozom zelenog čaja na nježan i jednostavan su način zatvorile ovu hvale vrijednu večeru.

 | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina

Važno je spomenuti kako Aniti ovo nije prva večera ovakvog karaktera, a svaka do sada kao i svaka sljedeća također će biti humanitarnog karaktera. Ovog su se puta donacijom iznosa za večeru prikupljala sredstva za dječju bolnicu u Gornjoj Bistri.

Valja spomenuti i sve one koji su nesebično udijelili svoje usluge i namirnice kako bi na večeri baš sve bilo kako treba. Tako su vina Zlatan otok zaslužna za Zlatan plavac koji je pratio čitavu večeru, BRLOG zadružna pivovara je zaslužna za pivske gutljaje, Green friends za sjajno začinsko bilje koje korejska kuhinja itekako traži, a tu su još i Igo-Mat mesnice s donacijama mesa, Agropošta, Soyarnica, OPG DžolanPekinška patka, Centar za kulturu prehrane te Botaničar kao domaćin koji je nesebično donirao sam prostor u kojem se održala večera.

Za organizaciju cijelog događaja, zaslužna je organizacijsko marketinška podrška Veselog stola Varga Vanja / djelovanje.

 | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina

Anita i Darko u ovaj su projekt, osim plemenitog cilja, čini se, uložili baš sve svoje znanje te nam na najfiniji način pokazali čari korejske kuhinje, donijeli odličnu odluku kada je u pitanju odabir prostora te zaokružili čitavu priču ogromnom voljom, željom, radom, trudom i skromnošću. Ekipa, bravo, neka je ovakvih druženja što više!

P.S. Anita već planira novi Veseli stol, datum je 26. svibnja, a sve što znamo jest da će se održati u omiljenoj zagrebačkoj pivovari. Uz pivo, bit će tu i domaćeg gina, dodaje Anita i prepušta nas maštanju do kraja svibnja.

 | Author: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings foto: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings  | Author: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings foto: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings  | Author: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings foto: Vlado Cvirn, Cvirn Weddings  | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina  | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina  | Author: Anita Kozina foto: Anita Kozina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.