Recenzije 07. rujna 2020.

Food Film Festival: Filmske večeri uz dobar street food

foto: missGASTRO
gastro postao gastro.24sata.hr
U jednom od najpoznatijih zagrebačkih parkova Zrinjevcu u petak 4. rujna svoja je vrata otvorio Food Film Festival. Osim slasne hrane i osvježavajućih pića, posjetiti ga možeš i zbog dobre glazbe te večernjeg izbora filmova. Požuri se jer vremena imaš samo do nedjelje, 13. rujna.

Food Film Festival gurmanski je festival na otvorenom. Kako stoji na službenim stranicama, posjetiteljima garantira nezaboravno filmsko i gastro iskustvo, a upravo to išli smo provjeriti i mi. Ono u što smo odmah bili sigurni jest da gladni nećemo ostati jer svoje kućice na njemu imaju neki renomirani zagrebački restorani, bistroi i slastičarnice, a večernje projekcije filmova pod zvijezdama 'šlag su na torti' nakon slasnog gastro iskustva.

Tijekom dana tako možeš uživati u pikniku, glazbenom i zabavnom programu te u zonama za čitanje i za djecu. Na čak 15 kućica - El Toro, Lari & Penati, Maredo, Tipsy, Amelie, Pani, Habibi Byblos, Mangosta & Rakijarnica bar, American Dollar bar, Halpers, B125, Stari Zagreb, Fritula House, Soparnik OPG Čorić te Route 66 - izabrati možeš sve što ti srce poželi, od burgera, tortilja i quesadilla, pa sve do libanonske hrane, slastica, piva, koktela i raznih drugih pića. 

U navedenom uživati možeš svakog dana od 12 do 23 sata, osim petkom i subotom kada su otvoreni do pola noći, a projekcije filmova počinju u 20:30, odnosno u 21 sat petkom i subotom. Detaljniji program možeš pronaći ovdje, a u nastavku ti donosimo pregled jela koja nam se čine idealnima za grickanje uz film. 

 

Možda vas zanima... "Pojele" smo Zagreb Burger Festival. Evo naših dojmova... Recenzije

 

Kućica: Lari & Penati
Jelo: Zapečena pileća krilca
Cijena: 45 kuna

Prvo jelo na redu i nešto što nam je odmah zapelo za oko svakako su bila zapečena pileća krilca marinirana u soja sosu, medu, narančinom soku i đumbiru s dodatkom pomfrita od prženih batata i domaćim slatko-ljutim umakom. Osim što lijepo izgleda, ovo jelo doista je ukusno i prije svega praktično za konzumaciju, pogotovo za vrijeme gledanja filma. Nadalje, njegova cijena je također prihvatljiva jer se porcija sastoji od pet ili šest komada piletine, pomfrita te umaka.

Jedinu primjedbu na njega imat će oni koji ne vole zamazati svoje prste stoga svakako ponesi vlažne maramice!

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Kućica: Byblos Habibi
Jelo: Tortilja s piletinom i tortilja janjetinom
Cijena: 40 kuna

Sljedeća na redu bila je Byblos Habibi kućica koja ima raznu ponudu libanonske hrane, a ono na što smo se mi odlučile bile su dvije tortilje - jedna s piletinom, druga s janjetinom uz dodatak hummusa. Osim što su ukusne, ove su tortilje bile i najpraktičnije za konzumaciju jer dolaze već narezane, lijepo posložene te je sve u njima ostalo na svom mjestu. Meso je bilo veoma mekano i odlično začinjeno, stoga svakako savjetujemo da svratiš do njih i iskoristiš mogućnost da probaš i ponešto s Bliskog istoka. 

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Kućica: El Toro street bar
Jelo: El Toro Smokey Burger
Cijena: 65 kuna

Zbog činjenice da je u tijeku Zagreb Burger Festival svoju smo konzumaciju burgera odlučile staviti na minimum te smo od pet jela samo jedno mjesto rezervirale za njihovo kušanje. Odluka je tada bila veoma laka i ona je odmah pala na restoran El Toro. U svojoj ponudi oni imaju - El Toro Classic burger, Deep cheese burger te El Toro Smokey burger.

El Toro Smokey čine juneća pljeskavica, domaći kiseli krastavci, cheddar sir listići, karamelizirani luk, iceberg salata, smoky spicy BBQ i slasno brioche pecivo. Ovo je idealna kombinacija okusa, osobito za one koji vole osjetiti malo ljutine. Njegov okus nešto je čemu bismo se rado vratile.

Ako se odlučiš za njega, zamoli kuhara da ti ga prereže po pola kako bi ga lakše mogla pojesti i bezbrižno uživati u filmu ili druženju s ekipom.

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Kućica: Pani
Jelo: Philly cheese quesadilla
Cijena: 45 kuna

Uvod za ovo jelo nije potreban. Dvije tortilje naslagane jedna na drugu ispunjene rastopljenim sirom i piletinom, 1000 island dressingom te slatkom crvenom paprikom, izrezane u četiri komada, definitivno su nas se najviše dojmile. Osim što su ukusne, na pripremu smo čekale veoma kratko, one su i zasitne te veoma praktične za konzumaciju za vrijeme gledanja filmova. Topla preporuka! Pogotovo ako ih upariš s jednom od njihovih osvježavajućih i ukusnih limunada!

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Kućica: Route 66
Jelo: Yumy palačinke
Cijena: 25 kuna

Za kraj smo se odlučile, u moru slanih jela, ipak za nešto slatko. Nije istina da se, ako si gladna, uvijek moraš okrenuti burgeru ili nekom drugom (slanom) jelu. Ove mini palačinke s preljevom od čokolade, vanilije, šumskog voća te s dodatkom višanja svakako će 'odraditi' taj posao! I to odlično! Mekane i tople, rastopile su se u ustima i ostavile nas sa željom za još. Odlično su se složile i s Tipsy koktelima na koje smo se odlučile za kraj!

 | Author: missGASTRO foto: missGASTRO

Svoje dojmove skupile smo na kraju dana te smo odlučile da iako ukusan, El Toro burger nalazi se na 'skupljoj strani' te ga nije bilo lako i praktično konzumirati kao ostala jela, a pogotovo kao Pani quesadille koje su po našem mišljenju zauzele prvo mjesto. Ukusne i praktične, zasitne, a cjenovno prihvatljive u usporedbi s drugima naš su favorit.

Ono što je trenutno možda važno za napomenuti jest da na festivalu ima dovoljno razmaka između stolova te se na svakom nalaze dezinfekcijska sredstva, dok dekice i ostatak stvari za gledanje filmova zbog higijenskih razloga ponijeti trebaš sama. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.