Recenzije 17. veljače 2020.

Fun Bobby vratio se u svoju kućicu u zagrebačkom Sigetu!

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ekipa Fun Bobbyja, prvog street fooda u Novom Zagrebu, odmara od festivalskog života i ponovno kuha u kiosku u Froudeovoj...

Nakon šest mjeseci festivalskog, pomalo nomadskog, poslovanja, street food Fun Bobby ponovno je otvorio svoj kiosk na zagrebačkom Sigetu. Ime je proizašlo iz epizode popularnih Prijatelja, u kojoj se ispostavilo da je za duhovitost i karizmu Monikinog dečka Bobbyja bio kriv alkohol. Za odličan su comfort food u zagrebačkom Fun Bobbyju „krivci“ isključivo dobar tim i zanimljiva ponuda s istočnjačkim štihom.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Fun Bobby je i prvi street food u Novom Zagrebu, smješten u jednoj od zgrada u Froudeovoj ulici. Došle smo gladne i zatekle dobro raspoložene Marjana Tipurića i Ivana Uglika – s tri jela zbog kojih smo zaboravile na južinu i kaznu za parking. 

Dok je Tipurić jedan od partnera, chef Uglik pridružio se relativno nedavno, nakon odlaska iz varaždinskog American Dollar Bara. Uigran su tim koji preferira provjerene, lokalne namirnice dok istovremeno priprema jela karakteristična za Daleki istok. 

 | Author: Marijana Zlomislić Na fotografiji su Marjan Tipurić i Ivan Uglik, fotografirala foto: Marijana Zlomislić

Od sedam jela na meniju, isprobale smo Okonomiyaki, Ramen rolice i Obraze od pajceka. Sva tri koštaju između 45 i 52 kune, porcije su obilne, a veliki je plus i sourdough kruh koji sami rade. Domaće su izrade i svi umaci, začinske mješavine, tijesto za rolice i fermentirano povrće, stoga je cijena i više nego prikladna. 

Okonomiyaki, japanska slana palačinka, favorit je fotografkinje i food blogerice Marijane Zlomislić. Nazvala ju je utjelovljenjem comfort fooda, što je razumljivo već prema popisu namirnica. Osim mariniranih svinjskih prsnih vršaka i meko pečenog jaja, u ovoj ćete posudici naići i na kineske rezance s jajima, ribano zelje, zapečeni sir, katsu umak i chilli mayo. 

 | Author: Marijana Zlomislić Okonomiyaki, fotografirala foto: Marijana Zlomislić

Mojoj pak su zamisli comfort fooda najbolje odgovarali Obrazi od pajceka. Riječ je o ljutkastom spoju sporo pečenih i vučenih obraza sa sirom, kiselim zeljem s jabukama i domaćim sourdough kruhom. Kruh je pripremljen u pomoćnoj kuhinji Fun Bobbyja i zacrnjen ugljenom od bundeve te tostiran prije posluživanja.

Ovo nije moj osobni favorit samo zbog kruha, već i zbog pozamašne količine sočnog mesa, slatkoće koju daje jabuka, ugodne ljutine te odličnog senfa s medom. 

 | Author: Marijana Zlomislić Obrazi od pajceka, fotografirala foto: Marijana Zlomislić

Posljednje jelo, hrskave Ramen rolice, zapravo u najvećoj mjeri udovoljavaju ideji konzumacije hrane „s nogu“. U tijesto s jajima, koje se inače koristi za spring rolice, umotani su noodlesi, mljevena govedina iz domaćeg uzgoja te crveno i bijelo zelje.

U rolicama je i malo chutneyja od šljiva, prelivene su katsu umakom i chilli mayo domaće izrade te posute mješavinom crnog i bijelog sezama, đumbira, korijandera, čilija i curryja. 

 | Author: Marijana Zlomislić Ramen rolice, fotografirala foto: Marijana Zlomislić

Osim tri jela u kojima smo mi uživale, trenutno su na jelovniku i Katsu burger i Katsu Chiketina, japanski gulaš naziva Hot Pot te vege verzija okonomiyakija. Radno vrijeme Fun Bobbyja je od 10 do 19 h, a otvoreni su svaki dan osim nedjelje.

Ako ti Siget nije usput, možeš ih potražiti na PauzaGo i Woltu, a uskoro i na Glovu. Preporučujemo!

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.