Točno godinu dana nakon što su zagrebačkoj gastro publici predstavili preuređeni prostor i novi koncept, tim restorana Maredo predstavio je i novi koncept tematskih večeri. Krenuli su sa srijedom u kojoj će dominirati sushi ponuda, a na prvoj večeri, nazvanoj Sushi Symphony chef Mario Mihelj predstavio je odličan meni u 4 slijeda te dodao kako će sa sushi večerima nastaviti do prosinca, a onda planiraju proširiti ponudu azijskih jela u tim tematskim večerima.
Meni Sushi Symphony započeo je slasnim pozdravom iz kuhinje – hrskavom kuglicom od riže s đumbirom, na krami od wasabija i limete. Ovaj fini mali zalogaj lijepo se sljubio uz odličan koktel u kojem su glavne zvijezde bile yuzu i gin.
Nakon toga kušali smo izvrstan losos tartar s yuzu umakom, poslužen u mini taco hard shellu. Hrskavi taco, i svježi losos te nama omiljeni yuzu bili su još jedna izvrsna kombinacija. Izvrstan niz nastavljen je aromatičnim gyozama od svinjske potrbušine, s domaćim sweet&sour umakom, mladim lukom, sezamom i korijanderom.
Uslijedila je Sushi mix plata s ručno napravljen sushijem i nigirijem od vrhunskih sastojaka. Od nigirija na plati su se našli Bluefin Tuna Otoro (od hrvatske tune iz jadranskih uzgajališta koja se hrani srdelama), Losos, Hamachi i Suzuki, a jednako ukusne bili su sushiji Acevichado roll, Tiger Crispy roll i Spicy ebi roll. Za poseban wow efekt pobrinulo se osoblje Mareda koje je platu sa sushijem poslužilo uz posudu s tekućim dušikom.
Naravno, red je bio završiti sa slatkim - stigao nam je flambirani pohani sladoled od vanilije, paniran u panko mrvicama i cornflakesu. Bio je to savršen kraj ugodne večeri u dobrom društvu uz dobru, laganu hranu, što je i ideja novih Maredo večeri srijedom.
Restoran Maredo poznat je po svojem gastrotainment programu, pa tako osim sushi srijeda najavljuju i gastro utorke pa će im već idući tjedan, kako nam je otkrio chef Mihelj, u utorak 24. listopada gostovati chef Matija Bogdan (za cijenu od 60 eura po osobi, goste čeka 5 slljedova). Kroz tjedan pak, Maredo od 12 do 17 sati nudi pristupačan tjedni meni.
Kako nam je otkrio chef Mihelj, tematsku večeru Sushi Symphony najavljivali su tek 5 dana uoči samog eventa, no restoran je bio popunjen do posljednjeg mjesta. Što i ne čudi s obzirom na izuzetno povoljnu cijenu od 29 eura, ali i odličnu ponudu hrane chefa Mihelja i njegova tima, što je već postao standard u Maredu.
Ono što nam se posebno svidjelo, uz hranu, jest činjenica da je kompletan tim restorana odlično funkcionirao, unatoč velikoj gužvi. Sva jela dolazila su na vrijeme, konobari su odlično objašnjavali svako jelo, baš kao i koktel te vina ponuđena uz svaki slijed. I prostor obnovljenog Mareda odlično je funkcionirao kao ‘Japan usred Zagreba’ uz tek nekoliko detalja iz Zemlje izlazećeg sunca.
Ako su te naši dojmovi zaintrigirali te jednu od idućih srijeda navečer želiš provesti baš u Maredu, svoje mjesto rezerviraj što prije na broj +385 99 457 4000 i uživaj u novom Sushi Symphonyju.