Upitali smo luđ... vlasnike, kako su se samo usudili napraviti ovaj hrabar potez... Naime, mislili smo da se mjesto u kojem gazde popričaju sa svakim gostom, pitaju za zdravlje i preporuče pivo - baš i nije čest slučaj u Lijepoj našoj...
• Pozdrav ljudi, predstavite nam se!
Dalibor Rajković i Edvard Huremović. Radili smo godinama u ugostiteljstvu i odlučili doma napraviti pub u kojem bismo i sami željeli provoditi vrijeme.
• Otkud ideja upravo za craft pub?
Budući da smo kroz dugi niz godina ispili hektolitre piva, možemo se predstaviti kao pravi pivoljupci. Probali, vidjeli, skitali, nešto o craftu i naučili pa se iz čiste ljubavi prema pivu odlučili za hrabar potez - Rundu!
• Odakle ste i čime ste se bavili prije ovoga?
Ideja je godinama bila u nama. Oboje smo Osječani, a ugostiteljstvom se bavimo duži niz godina, što aktivno što pasivno. Prepoznali smo trenutni hype - craft pivo - i uvidjeli da u Osijeku ima potencijala za takav iskorak. Skupili smo neku banku, jaja na panj i eto, otvorena Runda! Dakle, spojili ugodno s korisnim!
• Kako to da nema ničeg osim piva?
Ništa osim piva je credo Runde. Htjeli smo otvoriti pravu pivnicu gdje je pivo i samo pivo na prvom i jedinom mjestu. Tako je i bilo i bit će!
• Što vole Osječani, a što Osječanke?
I Osječani i Osječanke vole pivo, i to jako - pokazali i dokazali! Jednostavno nema pravila, ako je kvalitetno, vole sve. Ponuda piva je raznovrsna, od svijetlih do tamnih, uvijek u ponudu pokušavaju uvrstiti i neko novo pivo. Recimo imali smo proslavu rođendana Varionice pa smo dobili Varionica B-Day IPA-u koja je bila u ponudi jedan vikend. Ugostili smo dečke iz KORS-a koji su nam donijeli dvije vrste piva - Korsar i Grizzly. Bili smo na danima ribe u Kopačevu gdje se kuhao grah za cijelu Rundu. Za Halloween smo organizirali Hallobeer party pod maskama, u planu su nam i nekakvi drugi eventi, također planiramo otvoriti terasu kad krene malo toplije vrijeme...
• Kakva je situacija s osječkim i slavonskim i baranjskim craftom?
Osječka craft scena je trenutno zamrla što se tiče komercijalne proizvodnje. Svaka čast dečkima koji ga prave iz ljubavi i entuzijazma, a Slavonija se samim time budi.
• Hoćete li raditi svoje pivo?
Svoje pivo nećemo raditi ni pod razno! To prepuštamo profesionalcima jer s manjkom vremena dolazi i manjak volje, a mi smo tu ipak da kušamo, prodajemo i jednostavno uživamo u vrhunskim pivima zajedno s našom klijentelom!
• Koja je vaša filozofija i gdje se vidite za dvije godine?
Filozofija? Samo zezanje i dobra vibra! A gdje se vidimo? Vidimo se u RUNDI!